x

JONAS KAPPEL TRIO + ORNITHOPTER

D. 14.01.2014 Kl. 19:00

Koncerten er slut kl. 21:00. Herefter er der gratis adgang.

Ved hvert billetkøb medfølger en gratis fadøl i baren.

”Kompetent debut”, ”Dansk kvintet med internationalt udsyn”, ”Vederkvægende og dynamisk foruroligende” – det var blot nogle af de ord anmelderne brugte til at beskrive guitarist og komponist Jonas Kappels første CD-udgivelse i 2009 med jazzbandet Aurora, som på det tidspunkt blev kaldt ”et af de mest spændende nye danske jazzbands”.

Jonas Kappel er nu aktuel med en ny trio, som udover Kappel på guitar består af Anders Ulfkjær Ammitzbøll på bas og Kristoffer Lysgaard på trommer. Trioen spiller nye kompositioner og numre fra Jonas Kappels seneste udgivelse QUARTET, som udkom på CD og som download/stream i 2013 og fik fine anmeldelser fra Jazznyt, Lydtapet og Jazz Special. Inspirationen til musikken kommer fra internationale såvel som hjemlige nordiske kilder, fra jazz såvel som rock – men det er ikke desto mindre Jonas Kappels egen personlige stil, der kommer til udtryk i bandets musik.

Den varme lyd af trompetens og trombonens samklang er et af de bærende elementer hos Ornithopter, som rejser sig ud af Aarhus Jazzscene. Sammen med en power-rytmegruppe bestående af kontrabas og trommer samles lydbilledet og bliver til et hele for improvisation og fængende melodier.