x

Electric Guitars - Workshop
Posten
D. 26.03.2014 Kl. 16:00

’Det nye guitarimperium: Fremragende guitarrock’ og ’hold da kæft en dosis livs- og spilleglæde lige dér’. Sådan skrev rockbegejstrede Steffen Jungersen i sin femstjernede anmeldelse i BT efter Mika Vandborg og Søren Andersens koncert på Skanderborg Festival under bandnavnet Electric Guitars.

Live er Electric Guitars kendetegnet ved den fede rockoplevelse og en spilleglæde, der mærkes tilbage til sidste mand i lokalet. Omdrejningspunktet er den gode rocksang - spillet med følelse, indlevelse og massiv kærlighed til guitaren og dens muligheder.

Der er soloer og rå riffs, men aldrig unødvendig lir, når Mika Vandborg og Søren Andersen med opbakning fra rytmesektionen Morten Hellborn og Peter Kjøbsted fyrer den af.

Samme konstellation er at finde på debutalbummet fra Electric Guitars, der strøg direkte ind på album-hitlistens top 40, på iTunes top 10 Rock. Singlen ’Ronnie’ er i rotation på P4, og siden udgivelsen i september har band og album fået masser af omtale, bl.a. er det anmeldt til fire ud af fem stjerner i Devilution.

På pladen medvirker en lang række af landets bedste guitarister med hver deres solo på afslutningsnummeret ’Hero of Mine’ - inkl. Gasolin’-guitaristen Franz Beckerlee, der for første gang siden 1991 har været i studiet med sin guitar. TV 2 Nyhederne bragte et længere indslag om udgivelsen og de 10 gæste-guitarister, der inkluderer Franz Beckerlee, Poul Halberg, Tim Christensen, Mikkel Nordsø, Jacob ’Cobber’ Binzer, Per Møller, Billy Cross, Aske Jacoby, Uffe Steen og Jens Runge.

Mika Vandborg og Søren Andersen hører selv til blandt landets bedste guitarister. De har hver deres tilgang til guitaren og spiller på forskellige måder, som supplerer hinanden og giver en stor alsidighed og forskellighed i både numrene og oplevelsen. De er begge kendt som guitarister i et utal af sammenhænge fra Love Shop og Gnags til Mike Tramp og Deep Purple-legenden Glenn Hughes, men Electric Guitars er deres eget unikke projekt, hvor de selv har lavet numrene og skabt det hele fra bunden.