x
The Great Dictators

The Great Dictators
Bygningen
D. 16.05.2014 Kl. 21:00

THE GREAT DICTATORS er et 7 mand stort københavnsk folk/rock-band der stilmæssigt er blevet sammenlignet med store kunstnere som Tindersticks, Nick Cave, Leonard Cohen og The National.
Men de fornemme referencer til trods, har de formået at skabe en helt særegen blanding af Americana-varme og nordisk melankoli, som rummer store følelser og skæve instrumenter. Så der bliver spillet på både sav, banjo, autoharpe, mandolin og harmonika. Forsanger Dragut skriver sangene og synger sine uhøjtidelige kærlighedstekster med en dyb og intens vokal.

Bandets to første medlemmer, Dragut Lugalzagosi og Hans Martin, mødte hinanden på en hippiefestival, hvor Dragut ankom i sin stærkt miljøfjendske Chrysler. Dragut besluttede sig for at kidnappe Hans Martin, og de drog efterfølgende ud i landet på roadtrip med whiskyflaskerne klirrende på bagsædet. The Great Dictators blev hermed født og der gik ikke længe før, at to diktatorer blev til syv.

The Great Dictators kører en kompromisløs gør-det-selv-stil, og har en trilogi af selvproducerede, selvudgivne og anmelderroste EP'er bag sig, der alle udkom i 2012.
I november 2013 udgav bandet så endelig singlen ’Sleep’ fra det kommende debutalbum ’Liars’, som rammer gaden i februar 2014. Musikvideoen til ’Sleep’ er instrueret af den talentfulde instruktør Søren Peter Langkjær Bojsen og følger et bizart kærlighedsdrama gennem Londons gader.

På trods af den korte levetid har bandet flere musikvideoer, airplay på P6 Beat og over 30 koncerter bag sig. Blandt andet som support for amerikanske ’Low’, engelske Veronica Falls og canadiske Daniel Lanois og Great Lake Swimmers

The Great Dictators har fået mange gode anmeldelser, bl.a. skriver Diskant om nummeret ”When I Waltz”: "Det er meget overbevisende, det der præsteres, og man lader sig let rive med, som var det et band med ti års erfaring og et enormt bagkatalog. The Great Dictators har et imponerende og stærkt udtryk, og (…) har allerede bevæget sig op på en vældig høj kvalitet, der er yderst anbefalelsesværdig." Og Lytter.dk skriver følgende: "The Great Dictators runger helt om i baghovedet (…) Den dybe røst fra forsanger Dragut Lugalzagosi sætter prikken over i’et i bandets lydunivers, og med instrumenter som bl.a. sav, autoharpe, banjo, mandolin og harmonika, er det simpelthen musik, som man ikke må gå glip af."