x
Hymns From Nineveh

Hymns From Nineveh
Studenterhuset
D. 20.03.2014 Kl. 21:00

Hymns From Nineveh med sangskriver Jonas H. Petersen som omdrejnigspunkt har ikke blot formået det sjældne at opnå bred anerkendelse for alternative folk/rock-sange, der kredser… Læs mere om tro og eksistens. De har også på kort tid opnået ry som et af landets allerbedste live-orkestre.

Bandet debuterede med noget så aparte som en jule-ep i 2009. "Uncomplicated Christmassongs" og de efterfølgende koncerter sikrede bandet anmeldernes respekt, mens den efterfølgende selvbetitlede albumdebut gjorde Hymns From Nineveh til at landets mest omtalte og roste alternative orkestre. Her var et band, der kunne forløse sjælens længsel i stort tænkte og personlige, men samtidig utroligt fængende sange, og selvom udgangspunktet var den kristne tro, formåede bandet at appelere bredt.

På det seneste album "Visions" formår gruppen atter at imponere med store sange, stor lyd og temaer, der stikker væsentligt dybere end hvad man er forvænt med i dansk rockmusik. Men igen uden at den umiddelbare energi og fængende kvalitet går tabt, som man kan sikre sig på bl.a. hittet "A Kid On The Beach", der er blevet et af årets danske hits.

Live formår bandet ikke blot at forløse pladernes store lyd, de formår også at lege med udtrykket og lokke nye aspekter frem. Af samme grund anses de også for et live-band ud over det sædvanlige. Med en smittende energi og dybfølt passion, der må røre både troende og tvivlere. Eller som Soundvenue for nylig skrev om bandets koncert i DR's Koncertsal:

"Fuld af eksperimenterende, finurlige og smukke påfund, som gav oplevelser lysår udover pladerne. Sådan var aftenen. Et markant musikalsk statement på den danske musikscene, der vidnede om så stor klasse, sikkerhed og talent, at man uden tvivl må kalde Hymns from Nineveh for et af vor lands bedste og mest interessante livebands."