x

Sigfred Pedersen Sange
Musikhuset Aarhus
D. 06.04.2014 Kl. 15:00

En aften med vise-klassikere

Viser som Tørresnoren, Katinka Katinka og Nu går våren gennem Nyhavn er klassikere i den danske sang-skat. De er alle skrevet af viseforfatteren Sigfred Pedersen, som er det nærmeste, vi kommer på et dansk svar på Evert Taube.


Nu turnerer tre garvede danske visefortolkere med et udvalg af disse sange som en farverig og medrivende cabaret, der både rummer Sigfreds lystige viser og de mere alvorstunge og tankevækkende tekster.


Peter Abrahamsen, Janne Lærkedahl og Torben Kjær leverer en Sigfred Pedersen-aften, hvor man får lidt af det hele - både det, man kender og et indblik ind i de mere ukendte sider af Sigfred Pedersens univers. Og ikke mindst får man også muligheden for selv at synge med ind imellem - alt andet ville jo ikke være i Sigfreds ånd.


Alle tre har i mange år hver for sig beskæftiget sig med Sigfred Pedersens sange og har sammen tidligere turneret med hans sange, lige som de alle medvirker på den storsælgende CD Nu går våren gennem Ny-havn, som Exlibris udgav i anledningen af Sigfred Pedersens 100 års fødselsdag i 2003.
Forårets cabaret indspilles desuden på CD, så man kan få mindet med sig hjem med det samme.Peter Abrahamsen har optrådt, siden han var 16 år på den danske folk-, rock- og country scene, både som solist og i sammenhæng med en række forskellige orkestre. Peter har gennem alle årene lagt stor vægt på at arbejde med den danske sangskat, og Sigfred Pedersens sange har længe indgået som fast bestanddel i hans repertoire, fortolket på en stilfærdig og nær facon.


Janne Lærkedahl er oprindeligt uddannet typograf, og brød igennem i 1994, da hun var solist på "Horeun-gen", en CD udgivet i anledningen af Dansk Typografforbunds 125 års jubilæum. Hun har en stærk tradition i gamle viser og arbejdersange, og mange har sikkert hørt hendes og Torben Kjærs vidunderlige version af Sigfred Pedersens ”To hvide liljer og en knækket søjle” i radioen.


Torben Kjær er – som han selv siger det – født i et hjem med klaver, lærte boogie-woogie som fireårig og har ikke sluppet klaveret siden. Han er en velrenommeret jazzpianist, komponist og har været kapelmester og dirigent på næsten alle danske scener. Han er teaterkomponist, arrangør og har været akkompagnatør for blandt andre Ben Webster, Dexter Gordon, Agneta Fältskog, Alice Babs, Lill Lindfors, Otto Brandenburg, Flemming Jensen, Thomas Eje, og i cabareten her hjælper han Sigfred Pedersens sange på vej.


Varighed: 2 x 50 min.