x

Tom Donovan
Paletten
D. 13.03.2014 Kl. 20:00

Tom DonovanDen irske troubadour og entertainer Tom Donovan er formentlig den sanger, der har den største samling af irske ballader på sit repertoire.

Han begyndte sin karriere i 1960'erne i hjembyen Dublin med at synge og spille international rock.
Senere begyndte Tom Donovan at synge og indspille traditionelle irske og egne sange, som han turnerede med over hele Europa.

Siden har han været til både folk og rock - ofte i en blanding - der afleveres med en energi og intensitet, som sammen med en robust guitarstil river publikum med fra første tone.

Tom Donovan, der bor i Danmark på 15 år, har været frontfigur i forskellige orkestre, men optræder mest solo som et dynamisk one man-band, og han formår uden besvær at få et par tusind tilhørere helt op at gynge. Men han kan også indfange publikum i stille lytten til sine sange, som han binder sammen med anekdoter og aktuelle kommentarer.

Tom Donovan har udgivet flere albums med hovedsagelig irske sange og ballader og i år kom ”The Ancient Road”, som er en hyldest til dansk kultur og landskab.

Ud over egne sange har Tom Donovan lagt musik til digte af Holger Drachmann, Steen Steensen Blicher og Johannes V. Jensen og med høj integritet i sine oversættelser gjort sig umage med at bevare de originale tekster. Blandt numrene er nogle, som helt sikkert vil passe perfekt til Skagen Festivalen: ”Jutland Wind”, ”The Land of Light”, ”Skagen my True Love” og ”Skagen Rose”