x

Flux
Paletten
D. 10.04.2014 Kl. 20:00

Til tonerne fra FLUX træder man ind i et univers, hvor former og farver ikke fastholdes, og hvor lytteren indtager en aktiv rolle. Det melodiske rum inviterer til indlevelse i et velkrydret lydbillede skabt gennem en instrumentering, hvor både klarinet, sax og basklarinet spiller en central rolle i en ellers traditionelt udformet jazzkvintet. Musikkens skiftende teksturer tilfører en ny kant, hvor lytteren på en gang opfanger noget velkendt, men samtidig får udfordret øret.

Stemninger skabes på den måde i et samspil dels mellem musikerne internt, dels mellem musikken og publikum. De fem FLUX-medlemmer præger hver især stykkerne med deres egen individuelle stemme og interagerer kreativt med hinanden i det improvisatoriske rum, hvor musikken formes – altid med en karakteristisk energi, som er et af kendetegnene ved FLUX.

Stykkerne er udsprunget af kapelmesteren Thomas Albæk Jakobsens egne musikalske møder og oplevelser. Han præciserer: ”Min mission med musikken på FLUX´ første cd er at blande det melodiske med en smag af noget ukendt, som udfordrer publikums sanser. At skabe et rum for uforudsigelige og poetiske relationer – mellem toner og mennesker. Det bærende element er den energi, som vores musik besidder, og som publikum inviteres til at opleve og tage med sig.”

FLUX er:


Thomas A. Jakobsen - trommer & kompositioner,


Ole Visby - sax, klarinet & basklarinet,


Johan Aaen – piano,


Michael Møller Porsborg – guitar


 Kenneth Dahl Knudsen - bas