x
Korn

Korn
Amager Bio
D. 08.05.2014 Kl. 20:00

Aldersgrænse 8 år.

KoRn vender tilbage til Danmark med originalt guitar line-up


Det amerikanske metalband KoRn gæster Amager Bio 8. maj med Brian 'Head' Welch tilbage på guitar.

KoRn blev med deres selvbetitlede debutalbum fra 1994 grundlæggerne af genren nu-metal, der kombinerer heavy metal med hip hop og grunge. Siden debuten har bandet solgt over 35 mio. albums verden over og har vundet 2 af de eftertragtede Grammy statuetter.
 
I 1996 fik de deres kommercielle gennembrud med det anmelderroste album Life Is Peachy, men det var med albummet Follow the Leader fra 1998 at de for alvor slog deres navn fast på den internationale musikscene. Pladen debuterede som nr. 1 på den amerikanske Billboard 200 hitliste og opnåede 5 dobbelt platin med 10 millioner solgte eksemplarer. Også albummet Issues fra 1999 debuterede som nr. 1 på Billboard 200, hvilket cementerede deres plads som et af verdens førende rockbands.
 
I 2011 udgav de albummet The Path of Totality og med bidrag fra EDM artister som Skrillex, 12th Planet og Excision begav bandet sig ud i en mere dubsteppet og elektronisk lyd end før. Albummet debuterede i top 10 på Billboard 200 og blev kåret til "Album of the Year" af Revolver Magazine.
 
Med deres 11. album The Paradigm Shift, der udkom i slutningen af 2013, har bandet dog fundet tilbage til deres rødder. Pladen er produceret af den anerkendte producer Don Gilmore (Linkin Park, Good Charlotte, Bullet For My Valentine) og er indspillet i Los Angeles's berømte NRG Recording Studios og i Buck Owens' studie i Bakersfield, der er bandets hjemby. The Paradigm Shift markerer også at guitarist Brian ’Head’ Welch er tilbage som en fast del af KoRn.
 
KoRn har flere gange lagt vejen forbi Danmark. Sidste gang var til Copenhell i 2011, hvor anmelderne især lagde mærke til bandets energiske performance og nærværende kontakt med publikum og Gaffa kvitterede med hele 5 stjerner for præstationen. Nu giver bandet en hæsblæsende koncert i Amager Bio 8. maj, med nyt materiale i bagagen, i forbindelse med deres ’The Paradigm Shift’ tour.