x
MUSIK AARHUS FESTIVAL: NAVNELØS + ULVETIMEN + SUNS OF SATAN + DJ LYDEN

MUSIK AARHUS FESTIVAL: NAVNELØS + ULVETIMEN + SUNS OF SATAN + DJ LYDEN

D. 21.01.2014 Kl. 19:00

Musik Aarhus Festival, som til januar afholdes for fjerde gang, byder på i alt 24 bands og artister, som liver den ellers traditionelt koncertfattige måned op. Atlas, VoxHall, Radar og Train er arrangører af den helt og aldeles gratis festival, men da Train bygger om i festivalperioden foregår alle koncerter på Atlas, Voxhall og Radar.

Musik Aarhus Festival præsenterer otte musikalske temaaftener, med håndplukkede bands og kunstnere med lokal forankring inden for forskellige genrer. Musik Aarhus Festival 2014 finder sted i perioden 16.-25. januar.Navneløs (af Lisa Amtoft)
Med en gennemsnitsalder på 20 år har den aarhusianske gruppe Navneløs sat sit aftryk på den danske musikscene i en ung alder. Med deres sfæriske, dansksprogede og eksperimenterende rock er det på kort tid blevet til koncerter på både Roskilde og Skanderborg Festival, og bandet arbejder for tiden på deres kommende debutalbum, som forventes at udkomme i 2014.


Man kan måske undre sig over, hvorfor bandet har valgt at kalde sig ’Navneløs’, men ifølge dem selv handlede det i starten om, at de ikke vidste, hvad de skulle hedde:– Det var svært at finde et bandnavn, og Navneløs var jo essensen af, at vi ikke kunne finde et navn, siger forsanger Lin Rosenbeck.– Men når man tænker videre over navnet, så synes jeg, at det giver rigtig fin mening i forhold til mange af teksterne. Navneløs kan også være identitetsløs, for hvem er man? Hvad skal man? Vi er lige præcis i en generation, hvor man har alle muligheder, og hvor man kan så meget med sit liv, men hvilken retning skal man vælge?Ulvetimen (af Jakob Flarup)
Sorg, håb og anger er omdrejningspunktet, når sanger Kristian Kjærulff Ravns folder sig ud på scenen, mens resten af Ulvetimen krydrer teksterne med sørgmodig og ofte underspillet melankoli med referencer fra både Norden og den amerikanske folkscene. Netop lyrikken er grundstammen for Ulvetimens eksistens.

– Vi skriver musikken ud fra teksterne. For mig er det vigtigt, at der er en historie, og at det er nogle tekster, folk kan reflektere over. Det er vigtigt, at det vi spiller og synger, er et eller andet, folk kan relatere til. Det skal være et eller andet, de har oplevet i løbet af deres liv, siger Kristian Kjærulff Ravn.

Ulvetimen brugte et år på at skrive deres første og selvbetitlede EP, der udkom i foråret, og siden har bandet spillet på Spot Festival og fået airplay på P6 Beat. Når bandet gæster Musik Aarhus Festival, kan folk forvente en anderledes og helstøbt koncertoplevelse, fortæller Kristian Kjærulff Ravn. – Vi lukker dem ind i vores univers og forfører dem, indtil vi er færdige, siger han.Suns of Satan (af Lisa Larsen)
Hvis du skulle gætte hvilken slags musik Suns of Satan laver, ville du helt sikkert gætte forkert. Det gjorde jeg selv.

Satans sole består af musikerparret Kristine Bjørg Markussen og Jeppe Søndergård Knudsen og i deres band er det vigtigt, at eksperimentere med utraditionelle lyde. De fremviser glad et lille 80’er keyboard, som de netop har købt. Denne lyd kommer også til udtryk i deres musik, i form af synthesizere og diverse keyboards, en fin og skrøbelig melodisk vokal, der står i stor kontrast til de til tider melankolske tekster: »Jeg taber mod, for du er min hud
, men jeg vil ud
, jeg drejer om, og kommer først
, så er du, 
langt væk fra mig«.

Når snakken falder på inspirationskilder, er der mange: – Der er mange ting. Det er både teknologien, den musik man lytter til og den musik man er vokset op med, man lader sig inspirere af, forklarer Jeppe, og fortæller derudover også, at de inspireres af gamle 80’er vinyler af filmstjerner, Scarlett Johansen, Kraftwerk og Tom Waits.