x

MUSIK AARHUS FESTIVAL: HAPPY HOOKERS FOR JESUS + YUNG + BED BUGS + FLUX DJ'S

D. 25.01.2014 Kl. 20:00

Musik Aarhus Festival, som til januar afholdes for fjerde gang, byder på i alt 24 bands og artister, som liver den ellers traditionelt koncertfattige måned op. Atlas, VoxHall, Radar og Train er arrangører af den helt og aldeles gratis festival, men da Train bygger om i festivalperioden foregår alle koncerter på Atlas, Voxhall og Radar.

Musik Aarhus Festival præsenterer otte musikalske temaaftener, med håndplukkede bands og kunstnere med lokal forankring inden for forskellige genrer. Musik Aarhus Festival 2014 finder sted i perioden 16.-25. januar.


Happy Hookers for Jesus (ord: Lisa Ryberg)
Man skal ikke kimse af punken. Faktisk lever den i bedste velgående i den danske undergrund. Punk-rødderne strækker sig langt og vikles ind og ud imellem hinanden i forskellige konstellationer og et hav af labels.

Midt i det hele finder man Happy Hookers for Jesus. De hader prædikater som DIY (Do It Yourself/, red.) og genresnak.
"Folk må sige og skrive, hvad de vil. Vi laver bare musik. Det giver ingen mening at diskutere genrer indenfor musik. Folk skulle bare tage at lytte til musikken i stedet for", siger forsanger, guitarist og tekstforfatter Mikkel, og kommer med en indirekte opsang til blogosfæren og anmelderstanden.

Bassisten Jeppe, forsanger og guitarist Mikkel og trommeslageren Kristoffer, der udgør Happy Hookers for Jesus, har opdaget, at det kræver en vis portion selvdisciplin, tillid til hinanden og ikke mindst ansvarsfølelse, hvis man vil være et såkaldt DIY-band, der bestemmer alt selv.

"Vi er helt klart perfektionister. Vi vil gerne kunne stå inde for det, vi laver og være tilfredse. Det er også derfor, vi laver alting selv. Vi håber, at det smitter af, så folk, der hører musikken, kan høre, at det virkelig er vores hjerteblod", siger Jeppe.


"Aftenens sensation kom i form af Yung, der er styret af Mikkel Holm, som også spiller trommer i Fright Eye. Her tog han sig af vokal og guitar på en så fuldstændig overlegen måde, jeg sjældent har set en så ung gut gøre. Musikken er lidt en blanding af grunge og punk, men er så ufattelig iørefaldende og talentfuldt spillet, at jeg ikke kan sammenligne Yung med andre danske bands. Nirvana møder Wipers? Måske. I hvert fald vil jeg hævde at Mikkel & Co. har materiale af international klasse. De vil nå langt, hvis der fortsættes i samme eksplosive stil. Mikkel har i øvrigt også gang i Shordwood-pladeselskabet, der også tæller Bed Bugs." (passive/aggressive, 14.01.14)Bed Bugs (ord: Alexander Julin)
Den intense og tungsindige postpunk-trio Bed Bugs består af tre aarhusianere med en gennemsnitsalder på omkring de atten år, og de har for nylig udgivet deres selvbetitlede 7’er som opfølger på deres debutudgivelse – et splitkassettebånd med Perennial Flax – men hvornår startede de og hvilke intentioner lå bag, spurgte vi dem.

"Vi startede for omkring et år siden i efteråret 2012 i et gammelt motorcykelværksted, som Benjamin bor over. Vi spillede nogle riffs, og blev enige om vi skulle starte et band".

Det er generelt gældende for bandets drivkraft, at det blot handler om at lave, hvad man vil, og at kunne gøre det ud fra sine egne præmisser. I et større perspektiv er bandet en del af tidens kollektivt blomstrende DIY-scene i Aarhus, som bl.a. funderes omkring pladeselskaberne Vulgar Deformity, Shordwood Records og arrangørgruppen Raum Eins, som for nylig også er sprunget ud som pladeselskab.

"Vi er venner med alle dem, der har været med til at skabe denne musikalske grobund, og det er fedt selv at kunne bidrage til den nu".