x

Julia Mustonen-dahlkvist - Julia Mustonen-dahlkvist
Musikhuset Aarhus
D. 18.06.2014 Kl. 19:00

Ung talentfuld pianist spiller Debussy


"Julia Dahlkvist viste sig som en fremragende pianist og en moden kunstner. Hun mestrede fuldstændigt Debussys klanglige verden. Og i Mussorgskys ”Udstillingsbilleder ” var hun som eet med de mange forskellige karakterer og billeder- en storslået fremførelse”  (udtalelse efter debuten, okt. 2013)

Den Finsk-russiske pianist Julia Mustonen-Dahlkvist  er født i Sibirien og startede sine klaverstudier som 3-årig hos sin mor, Lydia Mustonen. Hendes åbenlyse talent førte til en masse koncerter i den nordlige del af Rusland.
Hun studerende ved Sibelius Akademiet i Helsinki hos Erik T. Tawaststjerna. Videre studier førte hende vidt omkring i Europa, hvor hun har studeret hos førende pianister såsom Vitali Berzon, John O `Conor,  Alicia de Larrocha og Staffan Scheja.
Hun har givet talrige koncerter i Rusland, Centraleuropa og Skandinavien, og hendes koncerter er blevet transmitteret i Radio og TV.
Julia anses for at være én af de mest spændende og begavede unge musikere i Norden, hvilket bl. a. et hav af priser fra nordiske fonde- såsom Kordeline Fonden, Anders Wall Fonden og Leonie Sonnings Fond- vidner om. I 2004 vandt desuden Julia 1. prisen ved den Nordiske Pianistkonkurrence i Malmø og blev herefter udnævnt til ”Bluethner Artist”, hvilket har ført en række koncerter med sig rundt om i Europa.

 Julias repertoire spænder vidt, men hun har en forkærlighed for Debussys musik og har ved flere turneer i  Norden spillet samtlige Debussys værker for klaver og opnået stor succes med dette projekt.
Julia Mustonen-Dahlkvist er lektor ved Musikhögskolan i Ingesund- og har netop debuteret med bravour fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun har studeret hos Niklas Sivelöv siden 2011.

Denne aften spiller Julia Dahlkvist værker af  Debussy samt Mussorgskys storværk ” Udstillingsbilleder”


Koncerten varer ca. en time.