x

Er Du Sulten Nok? -rasmus Ankersen - Er Du Sulten Nok? -rasmus Ankersen
Musikhuset Aarhus
D. 25.03.2014 Kl. 16:45

Hvordan skaber man sult i paradis?
I succes ligger kimen til fiasko. Men hvordan undgår mennesker, organisationer og lande undgår at blive selvfede af deres succes? I dette foredrag i Speakers Club giver Rasmus Ankersen på baggrund af sin nye bestseller ”Sult i Paradis” fire konkrete bud på, hvordan vi kan bevare sulten, når det går godt.


Den 17. april 2008, knap et år efter, at den første iPhone var blevet lanceret, stillede NOKIAs administrerende direktør, Olli-Pekka Kallasvuo, sig op foran verdenspressen for at forklare, hvorfor NOKIA ikke gjorde mere for at kæmpe imod iPhones voksende succes.
”iPhone er blot et nicheprodukt”, forklarede NOKIA-direktøren.


Fem år og tusindvis af afskedigelser senere hjemsøger Kallasvuos berømte ord Nokias tidligere så uovervindelige hovedkvarter i Espoo lidt udenfor Helsinki. På få år gik virksomheden fra at sidde på mere end 40% af det globale marked til pludselig at have mindre end 5%. Tilbage stod alle spørgsmålene og ventede på at blive besvaret: Hvordan kunne det gå så galt for Nokia? Hvor kom den ekstreme arrogance fra? Hvordan kunne de samme mennesker, der gjorde Nokia så succesfuld være årsagen til virksomhedens gigantiske fiasko?


Nokias fiasko viser det, som de fleste ledere ved: at i succesen ligger også kimen til fiasko. Historien gentager sig selv hver dag derude for organisationer, virksomheder og nationer. Men hvordan undgår man selvtilfredshed og bevarer sulten i succesfulde tider? Med andre ord: Hvordan skaber man sult i paradis?


Gennem de seneste to år har Rasmus Ankersen rejst verden rundt for at svare på det spørgsmål. Med afsæt i imponerende historier om Apple, LEGO, Blockbuster, Manchester United, Southwest Airlines og Nokia lader han os i sin bog, Sult i Paradis, møde både dem, som tabte til mageligheden og dem, som nedkæmpede den. I dette foredrag præsenterer Ankersen fire konkrete bud på, hvordan mennesker, organisationer og lande kan besejre mageligheden og skabe sult i paradis


 Arr: Speakers Club, Erhverv Aarhus og Musikhuset Aarhus