x

Vera Nosina
Musikhuset Aarhus
D. 21.06.2014 Kl. 19:30

Russisk mesterpianist


Vera Nosina er en af Ruslands  “Grand old Pianoladies”.  Hun er professor ved det  meget anerkendte Gnessin Academy of Music i Moskva og er desuden leder af klaverafdelingen ved Alfred Schnittke Instituttet, ligeledes I Moskva. Hun viderefører den berømte russiske Skole via  Lokheles tilbage til den legendariske professor K. Igumnov – en af de bedste repræsentanter for denne store tradition. Vera Nosina har gennem generationer været med til at uddanne nogle af sit lands bedste pianister. Over 100 af dem er prisvindere ved internationale konkurrencer og mange har fået  koncertkarriere og professorater over hele verden.
Vera Nosina har en desuden omfattende solokarriere bag sig, med turneer over det meste af verden. Hun er fortsat meget aktiv, både som solist og kammermusiker. Hendes repertoire dækker bredt fra barok til helt moderne musik og hun har uropført en lang række værker af russiske komponister.
Hun fungerer som jurymedlem ved internationale konkurrencer og hun er vicepræsident for flere organisationer, såsom International PianoTeacher Association og Grechaninov  Foundation I Rusland.
Vera Nosina giver jævnligt mesterkurser og foredrag og har skrevet et væld af  bøger om musik- heraf flere om Bachs musik. Bachs kunst står hendes hjerte særlig nært og hun anses  for at være ekspert udførelsen af hans musik.

Aftenens program byder på netop Bachs Orgelkoraler i f-mol og Es-dur ( bearbejdet af  F. Busoni ), og hans franske suite nr. 5 i G-dur. Desuden Beethovens skønne sonate opus 109 i E-dur.
Efter pausen spiller Vera Nosina små perler af sine landsmænd- blandt andre Scriabin, Rachmaninov og Mussorgsky. 


Koncerten er led i Gradus International Piano Festival.