x

Karen Mukupa - Gratis koncert

D. 04.03.2014 Kl. 20:00

Karen Mukupa, der i 1990 stod sammen med Natasja som en af de første kvindelige rappere på den danske hip hop scene, er klar til en aften på Walthers.

Hendes nyeste album hedder ”Human” og er et naturligt skridt videre i Karen Mukupas søgen efter sine egne musikalske rødder.
Født i Zambia, vokset op i Tanzania og derefter til Danmark som 15 årig har sat sit klare præg på dette nye album. Det er afrobeat inspireret, uden at glemme den store kærlighed til reggae og hip hop, som Karen tidligt i sin karriere fik stor succes med. Det er et kompromisløst album der viser at Karen er et naturtalent og at hun kan stå på egne ben og udfordre søgen efter sin helt egen lyd. Jeg har altid haft et stort ønske om at bygge bro mellem min afrikanske og danske baggrund, og synes det er lykkedes med ”Human” Den er poppet, men har både noget afrikansk og noget hiphoppet i sig.
Udover dansk og engelsk, taler jeg også flyende Swahili. Derfor har det været naturligt også at synge på swahili på albummet. Netop denne kombination af afro, soul, hip hop og reggae gør hende til en ener på den danske musik scene og viser en udadvendt og direkte drivkraft og kærlighed til musikken som man sjældent møder. Albummet er blevet indspillet delvist live med hendes 6 mand store orkester i studiet, som gør at det har fået en autentisk levende lyd med masser af live elementer. Det, kombineret med fundamentet for en søgen efter det perfekte liveshow og bandets passion for musikken, stråler tydeligt igennem.
Det var vigtigt for mig at få mit band med og indspille pladen. For det vigtigste for mig som musiker, er at komme ud og optræde, med mit musik live med et band i ryggen og den feeling ville jeg også gerne tilføre albummet.