x

Lars Bech Pilgaards Slowburn
Stars
D. 20.05.2014 Kl. 20:00

Lars Bech Pilgaards Slowburn

Gennem flere år har guitaristen, komponisten og bandlederen Lars Bech Pilgaard gjort sig bemærket på den danske musikscene i et hav af forskellige løse og faste konstellationer. Først i bandet Magnus fra Gaarden og siden med avantgarde-rockbandet SVIN som har flere anmelderroste udgivelser, samt en Danish Music Awards nominering fra 2012 på samvittigheden.

I sommeren 2012 udkom debuten Mammut på LP samt digitalt til gode anmeldelser i både ind- og udland. Nu er LBP klar med opfølgeren, Freiheit. Musikken tager sit udgangspunkt i den rå frie form og kombinerer et særegent miks af no-wave, avantgarde og eksotisk musik både med og uden tempo. Pladen hylder friheden i moderne musik og sætter lydhørt sammenspil, skrøbelige kvarttoner og dynamisk overskud i scene. Med referencer til tematikker som repetition, isolation og afmagt trækker Freiheit klare linjer til LBPs opvækst og fascination af den jyske vestkyst, en fascination også debuten bar præg af.

Ligesom på plade omgiver Pilgaard sig live med markante medspillere i form af New jungle Orchestra-bassisten Thommy Andersson, Lars Greve fra Girls in Airports på blæseinstrumenter samt Pilgaards medspiller fra SVIN, Thomas Eiler på trommer.