x
Afenginn (DK)

Afenginn (DK)

D. 07.03.2014 Kl. 22:00

Danske Afenginn byder på et unikt mix af skæve balkan taktarter, nordisk melankoli og klassisk komposition. Fredag 7. marts kan man opleve dem på spillestedet Global Copenhagen lige ved Sankt Hans Torv på Nørrebro.

Intensiteten er høj hos Afenginn, og den fem mand store gruppe har opbygget et solidt ry som et virtuost og fremragende live-orkester. Afenginn spiller udelukkende eget materiale og har med over 400 koncerter optrådt på tv og radio, klubber og festivaler i Europa, USA og Asien. Blandt andet har de optrådt på den anerkendte musikfestival SXSW i Austin, Texas og på Roskilde Festival.

Siden Afenginn blev dannet i 2002 har deres varemærke været originalitet, og deres musik vokser ud af world-, punk- og den nordiske folkemusiks rødder med en intensitet fra skrøbelig pianissimo til vilde og brølende passager. Gruppens hjemmebrændte og unikke stil er blevet kategoriseret som bastard-etno med et suk af nordisk melankoli og et skvæt frydefuld galskab. Lidt på samme måde som man hører det hos Bazaar, Pierre Dørge & New Jungle Orchestra og Kaizers Orchestra.

Afenginn udkom i 2013 med deres femte album “Lux,” som Gaffa kaldte “et uhyre velkomponeret, velspillet og velproduceret hele, der har alt det, der skal til for at bane vejen for et internationalt gennembrud.”

Dørene åbner kl. 21, koncertstart kl. 22. Det koster 90 kr. at komme ind - 70 kr. for studerende. Forsalg: 80 kr. (+ gebyr).