x

King Ayisoba and band (GHA) på Global

D. 14.03.2014 Kl. 22:00

King Ayisoba blander den traditionelle musik fra det nordøstlige Ghana med beats og energi fra det 21. århundrede. Resultatet er lige dele traditionel musik, populærmusik og avantgarde. Fredag 14. marts kan man opleve ham med band på spillestedet Global Copenhagen lige ved Sankt Hans Torv på Nørrebro.

King Ayisoba har længe repræsenteret det bedste af funky Ghana afrobeat og traditionel ”kologo”-musik. Han er kendt for sine heftige sceneshows, der inkluderer alt fra traditionelle afrikanske instrumenter til vilde danse optrin.

Fokus i musikken er på hovedinstrumentet kologo’en, der er et lut-lignende to-strenget instrument, der både er rytmisk og melodisk, og på King Ayisobas helt karakteristiske vokal, der spænder fra det sagte, over hæse brøl og kraftig sang til en næsten nasal gnækken.

Den unikke lyd har allerede skabt opmærksomhed uden for Ghanas grænser. Ikke mindst på den danske musikscene, hvor King Ayisoba i forbindelse med flere besøg i Danmark har samarbejdet med navne som Pharfar og Djuma Soundsystem.

I 2007 udgav han sit debut soloalbum “Modern Ghanaians”, der vandt flere priser, blandt andet ved Ghana Music Awards for “Discovery of the year”, “Traditional Song of the year” og “Most popular song of the year”.

Zea fra det hollandske band The Ex spiller support.

Døre kl. 21, musik kl. 22. Pris: 80 kr i døren, 60 kr for studerende. Forsalg 70 kr (+ gebyr).