x

Mikkel Ploug Group Feat. Loren Stilman & Tommy Crane
Klaverfabrikken
D. 21.02.2014 Kl. 19:30

En dansk guitarist og komponist med internationalt udsyn.

Forvent meditativt guitarspil i grænselandet mellem eksperimenterende rock og jazz, når Mikkel Ploug gæster Buddhas Jazz Club med sin dansk-amerikanske gruppe.

Mikkel Ploug Group fik bred international opmærksomhed, da gruppens første udgivelse på det spanske pladeselskab Fresh Sound New Talent udkom i 2006. Siden har bandet turnéret over det meste af Europa, og denne gang er bandet på tour med de to New York-musikere, saxofonist Loren Stillman og trommeslager Tommy Crane. Loren Stillman var fast mand i den fantastiske trommeslager Paul Motians band og spiller blandt andet med navne som Charlie Haden og John Abercrombie. Tommy Crane har spillet med en lang række at vor tids store jazzmusikere bl.a. Aeron Parks og Greg Osby.

Mikkel Ploug tager det bedste fra den eksperimenterende rocktradition og tilsætter en dediceret jazzet fornemmelse, så man aldrig er i tvivl om, at det er jazz, der spilles, og alligevel lyder musikken moderne og bygger videre på det klassiske guitararbejde fra traditionen fra Charlie Christian over Jimmy Raney og Jim Hall til Kurt Rosenwinkel.

Line up:
Mikkel Ploug: guitar
Loren Stillman: saxofon
Tommy Crane: trommer
Jeppe Skovbakke: bas