x

Emil De Waal Trio+ Feat. "Nulle"
Klaverfabrikken
D. 14.03.2014 Kl. 19:30

Buddhas Jazz Club præsenterer vinderne af årets jazzudgivelse 2013.

En ny musikalsk konstellation på tværs af musikalske genrer og generationer har set dagens lys.
Bandet debuterede på Copenhagen Jazzfestival 2011 og det blev en skøn rejse i musik - både komponeret, improviseret, jazz, world, beat og alt hvad hjertet kan begære - som medlemmerne bare må tage igen og igen.

Emil de Waal (dr), Gustaf Ljunggren (altmuligt) og Søren Kjærgaard (tangenter) har som Emil de Waal trio+ udgivet tre albums sammen siden starten på deres samarbejde i 2004. Foruden utallige koncerter i Danmark og en lang række andre lande i Europa, har deres fælles musik også flere gange bragt Emil de Waal+ så langt som til både Kina og USA.

Nulle er en legende med sin klarinet og sit fantastisk udtryksfulde og swingende spil. Nulle har spillet verden tynd de sidste 50 år bl. a. Med sit Verdensorkester og indtaget stuerne i diverse tv-programmer i samarbejde med Poul Nesgaard igennem årene.

Emil de Waals professionelle liv som musiker begyndte, da han i 1987 var med til at stifte "Bagdad Dagblad". Siden da har han spillet trommer med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til mere stuerene genrer?

Søren Kjærgaard er tangentspiller af guds nåde og har stået for bl.a. det avantgardistiske duo-samarbejde med Torben Ulrich, lyrisk post-rock med Bandapart, vanvids-hiphop med Ikscheltaschel og det smukke triosamarbejde med den amerikanske trommeslager-legende Andrew Cyrille.

Gustaf Ljunggren er – ud over at være den tavse svenske kapelmester fra Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen – en fuldstændig fabelagtig musiker, som faktisk kan spille på stort set alle instrumenter. Altid en overraskelse at lytte på.