x

Bko Quintet - Mali
Klaverfabrikken
D. 01.05.2014 Kl. 19:30

Afrikanske trommer kalder til dans. Fem musikere har taget turen fra Mali til Hillerød for at dele deres traditionelle swingende og smukke Mali-musik.

Vi mødte percussionisten fra BKO Quintet på Womex i Cardiff i oktober 2013, og han fortalte begejstret om sit nye projekt, BKO Quintet, og nu kommer de til Hillerød.

BKO Quintets musik er skabt i mødet mellem fem fantastiske musikere og er en veritabel rejse til hjertet af det aktuelle Mali. BKO Quintet forener som noget nyt to forskellige Mali stammers musiktraditioner - fortæller stammen Griot'ernes traditioner og jægerstammens.

Mali grænser op til 7 forskellige lande og er et fantastisk mødested og centrum for en enestående kulturel og musikalsk mangfoldighed, med en lang og rig fortælle- og sangtradition, hvor Griot familien er de store historiefortællere.

BKO Quintet spiller på de traditionelle strengeinstrumenter "Djeli Ngoni" og "Donso Ngoni" og de traditionelle trommer "Djembe" og "Duntun", og de skaber deres egne sange og fortolkninger af den rige Mali tradition - så de afrikanske trommer vil kalde til dans, sangstemmerne vil bevæge og de traditionelle strengeinstrumenter hypnotisere!!..