x
James Walsh

James Walsh
Skråen i Nordkraft
D. 15.05.2014 Kl. 20:00

Efter næsten et årti hvor James Walsh udfyldte rollen som forsanger i det multi-million sælgende band Starsailor med sin store men alligevel følsomme og skrøbelige stemme, er James Walsh genfødt som singer-songwriter med hans debut solo album , "Turning Point". Albummet er en samling af 11 utrolige kompositioner, der viser James som en usædvanlig sangskriver og unik sanger .

Efter at have taget den svære beslutning at sætte Starsailor på udvidet pause, har James knapt set sig tilbage. Han har skrevet sange med Eliza Doolittle , Melanie C , Suzanne Vega, bl.a. indspillet Live At The Top Of The World EP med Norges Tromsø Chamber Orchestra. Han samarbejdede også med sangskriver / producer Sacha Skarbek ( Adele ) , på albummet ' Lullaby '.

Turning Point blev indspillet sidste efterår på Mike Rutherford legendariske Fisher Lane Studios og produceret af Harry Rutherford . "Arbejde på soloalbummet blev en stor oplevelse ," siger James og tilføjer: " Det var fantastisk at arbejde med forskellige musikere fra forskellige musikalske baggrunde, jeg oplevede spændingen ved at skabe en ny lyd. Jeg havde en klar idé om lyden jeg ønskede at skabe , men jeg tror, der var plads til alle til at udtrykke sig . Du er nødt til at skubbe hinanden mere at forsøge at skabe noget nyt og udvikle lyden. "

Turning Point har tilladt James plads til at realisere og skabe et værk , at han er umådeligt stolt af. Hans enestående stemme er blevet endnu stærkere med alderen, og hans sangskrivning er nu et finpudset håndværk. Sangene er inspireret af hans kærlighed til musik. Vokalt er forbillederne Van Morrison og Dion , og musikalsk er det Bruce Springsteen.