x
Peter H. Olesen & De Efterladte + Mute Swimmer (Uk)

Peter H. Olesen & De Efterladte + Mute Swimmer (Uk)
JAZZHOUSE
D. 15.05.2014 Kl. 20:00


En aften med litterært orienteret sangskrivning og musikalsk orienterede digte. Oplev Peter H. Olesen, både som digter og som sanger i den skamroste duo De Efterladte. Aftenen byder også på engelske Mute Swimmer med band, der byder på intense og poetiske sange og recitationer.Peter H. Olesen & De Efterladte


Peter H. Olesen er uden tvivl en af Danmarks mest begavede og litterært orienterede sangskrivere. Allerede i dagene med bandet Greene satte han en høj standard, som han fortsatte i den dansksprogede duo Olesen-Olesen. Den poetiske, dansksprogede sangskrivning er også i fokus i den aktuelle duo De Efterladte, som med sidste års album "Alvorsord og etagevask" fik superlativerne frem hos de danske anmeldere. Hele 6 stjerner blev det til i GAFFA, der bl.a. skrev: "Så ordene sitrer. Skrællet og uafrysteligt udspil fra en let opløftet duo."


Ud over Olesen selv består De Efterladte af den fremragende multiinstrumentalist Michael Lund, der også live tilfører det ellers underspillede og nøgne univers mange flotte detaljer.


Efterhånden har Peter H. Olesen også slået sit navn fast som en glimrende forfatter med flere roste digtsamlinger og romaner bag sig. Han er netop aktuel med den nye digtsamling "Hver dag er et comeback". Denne aften vil han både læse digte op og give koncert med De Efterladte.


Mute Swimmer


"Like Talking Heads trashing Nick Cave’s wendy house in a Samuel Beckett production" har pressen sagt om Mute Swimmer. Et ganske rammende portræt af et projekt, der med lige dele spoken word, mørk folk, performative greb og avantgardistiske benspænd reflekterer over kunstens paradoksale forsøg på at fastholde øjeblikket i mødet med publikum.


Med en særegen meta-sangskrivning saboterer Mute Swimmer gang på gang ideen om den autentiske singer/songwriter, men rammer ikke desto mindre en intens nerve og nøgen desperation. Bag navnet gemmer sig den i Berlin bosiddende engelske sangskriver og billedkunstner Guy Dale, der de seneste år har turneret flittigt rundt i hele Europa. En gudsbenådet sangskriver og performer med et meget originalt tekstunivers og en tørt reciterende stemme, der kan lede tankerne hen på navne som Bill Callahan og en ung Leonard Cohen.


Mute Swimmer har allerede spillet flere intense koncerter i Danmark, hvor han langsomt har bygget en fanskare op, ligesom han har udgivet split-ep med danske Own Road. Det bliver dog første gang, at Mute Swimmer optræder med band i Danmark.