x

Sheherazade & Brahms’ 1.
DR Koncerthuset
D. 12.09.2014 Kl. 19:30

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Sheherazade & Brahms’ 1.


Den canadiske klavervirtuos Marc-Andre Hamelin kan opleves i to omgange i DR Koncerthuset i denne sæson - begge gange med Brahms på programmet.
I selskab med den unge dirigent-sensation Gustavo Gimeno, kan man ved denne lejlighed høre ham i Brahms’ stormfulde, tragiske Klaverkoncert nr. 1, mens Rimskij-Korsakovs overdådige orkesterfantasi Sheherazade venter efter pausen.


”En sensation! Gustavo Gimeno er et naturtalent, der har det hele”, skrev aviserne, da Gimeno debuterede som dirigent foran det verdensberømte Concertgebouw Orkester. Rygtet om den unge dirigent er siden løbet som en steppebrand og så sendt som i maj imponerede Gimeno stort, da han med kort varsel sprang ind for en sygemeldt Lorin Maazel foran München Filharmonikerne.


Nu kommer han også DR SymfoniOrkestret til undsætning ved to koncerter i september, som erstatning for DR SymfoniOrkestrets tidligere chefdirigent Rafael Frühbeck de Burgos. I koncertens første halvdel venter Brahms' 1. Klaverkoncert, der rummer en rejse fuld af medrivende spændinger og forløsninger. Bag Brahms' store skæg gemte der sig et geni med høje ambitioner og stærke følelser, og hans 1. Klaverkoncert er et af de værker, hvor den unge Brahms viser hele sit stormfulde sind. Solisten er canadieren Marc-André Hamelin, en virtuos uden begrænsninger, der er en mester i håndteringen af Brahms' gevaldige solostemme.


Efter pausen skifter scenen til 1001 nats eventyr. De arabiske fortællinger blev fortalt af den smukke Sheherazade i et harem fuldt af silkepuder og indsmigrende dufte. Den pragt blev genskabt i Rimskij-Korsakovs orkesterværk, opkaldt efter prinsessen. Det er en kavalkade af eventyrene, hvor man møder Sindbad Søfareren, eksotiske prinser og glødende kærlighed. Den russiske komponist Rimskij-Korsakov var den helt rigtige til at beskrive de eksotiske og medrivende historier. Han kunne trylle med et orkester, og Sheherazade har simpelthen et skær, der stråler som silke og guld.


Ikke uden grund er Sheherazade blevet et yndlingsværk for stereo-nørder, der skruer fuldt op for Rimskij-Korsakovs orkester, når der skal testes højttalere!
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.