x

Blomstedt & Nielsens 5.
DR Koncerthuset
D. 17.10.2014 Kl. 19:30

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Blomstedt & Nielsens 5.


Fejringen af 150-året for Carl Nielsen får den flottest tænkelige start, når Herbert Blomstedt dirigerer den spektakulære Symfoni nr. 5. Blomstedt er ”the grand old man” blandt Carl Nielsen-fortolkere og er en af DR SymfoniOrkestrets absolutte favoritter.


Carl Nielsen fylder 150 år i 2015, og DR SymfoniOrkestrets fejring tyvstarter med denne koncert. Seks af verdens bedste dirigenter vil blive indbudt til at dirigere Carl Nielsens symfonier, og som den første kommer naturligvis orkestrets æresdirigent, veteranen Herbert Blomstedt. Han har Carl Nielsen-rødder, der stikker dybt, og han har gennem årtier været en af de vigtigste advokater for vores nationalkomponist.


Det hele begyndte i Danmark, da Herbert Blomstedt i 1967 blev chefdirigent for DR SymfoniOrkestret og i 1970’erne indspillede Carl Nielsens orkesterværker på plade. I 1980’erne gjorde han det samme som chef for San Francisco Symfoniorkester, en serie, som blev et amerikansk gennembrud for Carl Nielsen.


Herbert Blomstedt har fortjent modtaget Carl Nielsen Prisen for sit arbejde. For øvrigt har han af egen lomme været med til at finansiere den komplette udgave af Carl Nielsens breve.


Sibelius var Carl Nielsens jævnaldrende, og de to står i dag som Nordens største komponister. De er meget forskellige med Nielsen som den uregerlige og Sibelius som den mere gennemtænkte. Begge skriver de stærk musik, der sætter sig i kroppen, og på programmet er to af deres største værker, skrevet i årene omkring 1. Verdenskrig. Carl Nielsens 5. Symfoni er en eksplosiv kamp mellem lys og mørke. Sibelius’ 4. Symfoni er derimod et lavmælt, men meget dramatisk stykke musik, skrevet da Sibelius troede at hans sygdom var livstruende.


Dirigent: Herbert Blomstedt
DR SymfoniOrkestret
Sibelius: Symfoni nr. 4
Carl Nielsen: Symfoni nr. 5
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.