x

Znaider & Nielsens Violinkoncert
DR Koncerthuset
D. 23.10.2014 Kl. 19:30

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Znaider & Nielsen’s Violinkoncert


En ren Carl Nielsen-aften med to af Nordens største musikere. Finske Osmo Vänskä indleder med Helios ouverturens solopgang, inden Nikolaj Znaider er solist i Carl Nielsens Violinkoncert, et værk, der har fulgt ham hele karrieren.


Nikolaj Znaider er utvivlsomt en af Danmarks kendteste klassiske musikere. Han optræder kloden rundt, og Carl Nielsens Violinkoncert er et værk, der altid har været centralt for ham. Han har spillet Violinkoncerten siden han var dreng, og den gav ham hans gennembrud, da han som 16-årig vandt Carl Nielsen konkurrencen. Det var også Carl Nielsens Violinkoncert, han valgte at indspille på sin første cd. Få violinister i verdenstoppen har som Nikolaj Znaider involveret sig i Carl Nielsens særegne Violinkoncert.


Dirigenten er også en sand Carl Nielsen-ekspert: Osmo Vänskä fra Finland er en af Carl Nielsens ivrigste fortalere på den internationale scene. Vänskä skal dirigere den unge hedspores 1. Symfoni og den magiske Helios ouverture, der skildrer solens gang henover himlen. Ouverturen spiller vi i DR hver Nytårsnat kl. 24, og den er et af Carl Nielsens allermest populære orkesterværker. 


Osmo Vänskä har indspillet alle Nielsens symfonier i Skotland, og han har opført dem både i Danmark og i udlandet. Efter nogle år i USA er han vendt tilbage til Europa, og aftenens koncert bliver hans første nogensinde med DR SymfoniOrkestret. Et meget spændende møde med en af Nordens allerskarpeste dirigenter.


Dirigent: Osmo Vänskä
Solist: Nikolaj Znaider, violin
DR SymfoniOrkestret
Carl Nielsen: Helios-ouverture
Carl Nielsen: Violinkoncert
Carl Nielsen: Symfoni nr. 1
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.