x

Korngold & Walton
DR Koncerthuset
D. 30.10.2014 Kl. 19:30

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Korngold & Walton


Storslået, senromantisk musik, man ikke hører hver dag! Korngolds virtuose Klaverkoncert er skrevet for venstre hånd alene og er en vanvittig udfordring for pianisten. Waltons dramatiske Symfoni nr. 1 er musik fra det britiske imperiums storhedstid.


Korngolds Klaverkoncert hører man sjældent, for den er ekstremt virtuos. Den skal spilles af pianisten med kun venstre hånd! Idéen kom fra den tyske pianist Paul Wittgenstein, der som soldat i 1. Verdenskrig mistede sin højre arm, men nægtede at opgive karrieren af den grund. Han bestilte venstrehåndskoncerter hos mange berømte komponister, og skabte på den måde et helt specielt repertoire.


Hører man Korngolds Klaverkoncert med lukkede øjne, tænker man måske ikke over, at kun én hånd er i brug – men oplevet i en koncertsal giver det absolut ekstra intensitet til den dramatiske musik.


Dirigenten er englænderen Andrew Manze, som er meget opsat på at vise de skjulte skatte fra den klassiske musik. Det gælder ikke mindst engelsk musik, som programmet viser to flotte eksempler på.


William Waltons Symfoni nr. 1 fra 1935 er melodisk og imponerende, et romantisk drama fra den gamle verdens sidste dage. Vaughan Williams var inspireret af engelsk folkemusik, og i hans smukke og melankolske variationer over en engelsk folkesang bliver man transporteret ud i det frodige nordengelske landskab.


Dirigent: Andrew Manze
Solist: Artur Pizarro, klaver
DR SymfoniOrkestret
Vaughan Williams: Five Variants of Dives and
Lazarus
Korngold: Klaverkoncert, op. 17
Walton: Symfoni nr. 1
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.