x

Rakhmaninovs Symfoniske Danse
DR Koncerthuset
D. 06.11.2014 Kl. 19:30

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Rakhmaninovs Symfoniske danse


Rakhmaninovs Symfoniske danse er hans sidste værk, der med stolthed og melankoli ser tilbage på det lunefulde liv. Det samme gør den ekstremt virtuose og djævelske Klaverkoncert af Ravel, hvor pianisten kun bruger venstre hånd!


Ruslands sidste store romantiske komponist var Rakhmaninov. Efter den russiske revolution levede han som landflygtig. Han vidste, at han aldrig ville komme tilbage, og der er meget stærke følelser i hans lidenskabelige musik. Som sit allersidste værk skrev han i 1940 de blændende Symfoniske danse. En slags ”symfoni” i tre satser, hvor farverne glitrer som i de gode gamle dage, men hvor rytmerne har et skarpere bid end før. Som kulmination fletter Rakhmaninov den gamle dødehymne Dies Irae ind i musikken. Sidste mand lukker og slukker, og det gjorde Rakhmaninov med bravour!


Samme djævelske tvetydighed kan man høre i Ravels Klaverkoncert for venstre hånd. Den er skrevet til den enarmede pianist Paul Wittgenstein, som havde mistet en arm i 1. Verdenskrig. Ravels musik giver et forrygende portræt af en voldsom verden, hvor liv og død danser med hinanden. Og hvor jazzen er begyndt at blande sig i det klassiske orkester.


To af Frankrigs bedste musikere er i centrum denne aften: Den raffinerede klavervirtuos Betrand Chamayou og dirigenten Stéphane Denève, som vender tilbage til DR SymfoniOrkestret efter en meget succesfuld koncert for et par år siden. Han begynder aftenen med et stykke usædvanlig musik af filmkomponisten John Williams, hvor koncertsalen selv får stemme i samspillet med orkestret – det skal opleves!


Dirigent: Stéphane Denève
Solist: Johannes Søe Hansen, violin
DR SymfoniOrkestret
Jennifer Higdon: Blue Cathedral
John Williams: Violinkoncert
Rakhmaninov: Symfoniske danse
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.