x

Fliter & Beethoven
DR Koncerthuset
D. 13.11.2014 Kl. 19:30

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Fliter & Beethoven


”Næste gang er det bare om at få købt en billet og komme af sted og høre hende,” skrev Politikens anmelder sidste gang Ingrid Fliter besøgte Danmark. Den argentinske pianist er en mester i det centrale klassiske repertoire og i selskab med DR SymfoniOrkestret er hun ved koncerten i DR Koncerthuset solist i Beethovens sprudlende Klaverkoncert nr. 2.


Den argentinske pianist Ingrid Fliter vender tilbage til DR Koncerthuset efter sin imponerende optræden her for to år siden. Fliter var et "insider-navn", da hun i 2006 fuldt fortjent fik stor opmærksomhed som modtager af pianisternes Nobelpris, den amerikanske millionpris Gilmore Award. Den gives kun hvert 4. år og kun til de mest seriøse, oprigtige pianister, der ikke er til fals for tricks og plat markedsføring.

Ingrid Fliter er en suveræn musiker, der koncentrerer sig om klaverets kernerepertoire af de største komponister. Ved koncerten i DR Koncerthuset er hun solist i Beethovens sprudlende Klaverkoncert nr. 2, der emmer af den musikalske arv fra Mozart.
Programmet slutter med Koncert for orkester, der blev et af Bela Bartoks sidste værker, men også en af de store klassikere fra det 20. århundredes musik. Det er skrevet i landflygtighed i slutningen af 2. Verdenskrig. Bartok var alvorligt syg, og længslen efter fædrelandet Ungarn har også en central plads i musikken, men selv her på kanten af livet skal der leges, grines og festes. Koncert for orkester er vanvittig krævende at spille, men højt elsket af symfoniorkestrene, fordi den giver mulighed for at vise hele registret af udtryk.
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.