x

Benedetti & Udstillingsbilleder
DR Koncerthuset
D. 22.11.2014 Kl. 15:00

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Benedetti & UdstillingsbillederViolinstjernen Nicola Benedetti er tilbage, denne gang med ekstatisk musik af Szymanowski. Musorgskijs Udstillingsbilleder er en kavalkade af scener fra det gamle Rusland. Koncerten dirigeres af Polens store maestro, Antoni Wit.


Udstillingsbilleder er et stykke musik, der har været mange lytteres indgang til den klassiske verden. Musikken beskriver en række malerier så farverigt og stærkt, at scenerne træder lyslevende frem. Et billede forestiller en middelalderruin, et andet forestiller en russisk heks, et tredje de uhyggelige katakomber i Paris’ undergrund, hvor skeletter og kranier er stablet. Musorgskij skrev Udstillingsbilleder for klaver, men det er den imponerende orkesterversion af franskmanden Ravel, der har gjort musikken til et af de mest populære og spektakulære shows i koncertsalen.


Aftenens solist er den 26-årige Nicola Benedetti, hun kommer fra en italiensk familie i Skotland, og er i dag et af de allermest kendte klassiske navne i Storbritannien. Hendes virtuositet og store charme har gjort hende til en musikalske kendis, og berømmelsen bruger hun yderst sympatisk til at udbrede musikken til børn og unge. Hun nøjes heller ikke med at spille de sikre hits, og derfor kommer hun til DR Koncerthuset for at kaste glans over et overset mesterværk, den smukke og spændende Violinkoncert nr. 1 af Szymanowski.


Karol Szymanowski er en af Polens største komponister nogensinde. Han er fra samme periode som Debussy, Ravel og Richard Strauss, og kan man lide deres musik, vil man sikkert også kunne lide Szymanowski. Hans Violinkoncert nr. 1 er fuld af drømme og ekstaser – skrevet i 1916, men måske den vil vække genklang hos dem, der var med i de psykedeliske 1960’ere?


Dirigent: Antoni Wit
Solist: Nicola Benedetti, violin
DR SymfoniOrkestret
Vaughan Williams: The Lark Ascending
Szymanowski: Violinkoncert nr. 1
Musorgskij/Ravel: Udstillingsbilleder
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.