x

Weilerstein, Mozart & Sjostakovitj
DR Koncerthuset
D. 21.03.2015 Kl. 15:00

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Weilerstein, Mozart & Sjostakovitj


Den unge amerikaner Joshua Weilerstein er blevet stamgæst hos DR SymfoniOrkestret. Denne gang dirigerer han Mozarts intense Klaverkoncert i d-mol og den store symfoni af Sjostakovitj, der beskriver revolutionen i 1905.


Joshua Weilerstein har optrådt i DR Koncerthuset hvert år, siden han i 2009 vandt Malko Konkurrencen for unge dirigenter. I dag er han ikke længere et stort talent, han er en af sin generations bedste dirigenter, som på rekordtid har nået et niveau, hvor de færreste nogensinde kommer. Og han har ikke mistet sin umiddelbare og nutidige appeal – han introducerer selv sine koncerter fra scenen, simpelthen fordi han ikke kan lade være med at begejstre publikum med alle de glæder, man kan finde i musikken.


Det store værk denne aften er Sjostakovitjs 11. Symfoni, en dramatisk symfoni fra Sovjettiden. I symfonien hylder Sjostakovitj den revolte i 1905, der var forløberen for en russiske revolution. En heroisk kamp mod overmagten, der endte galt.


Sådan et emne var typisk for kunsten i Sovjetunionen, men mærkeligt nok har Sjostakovitjs musik styrke og originalitet til at overleve både politik og tidens tand. Hans Symfoni nr. 11 lever stadig, i modsætning til det imperium, der bestilte symfonien af ham.


Solisten i første del af koncerten er jævnaldrende med Joshua Weilerstein: Det er den amerikanske pianist Jonathan Biss, som flere gange tidligere har optrådt med DR SymfoniOrkestret og vist, hvorfor han regnes for en af USA’s førende pianister. Han er en yderst stilfuld og koncentreret musiker, der med største omhu tager sig af de klassiske mesterværker – Mozart og Beethoven er hans speciale. Denne gang er det Mozarts tragiske og urovækkende Klaverkoncert nr. 20, en af Mozarts få koncertværker i mol, vi får at høre.


Dirigent: Joshua Weilerstein
Solist: Jonathan Biss, klaver
DR SymfoniOrkestret
Mozart: Klaverkoncert nr. 20
Sjostakovitj: Symfoni nr. 11
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.