x

Mahler, Haydn & Schumann
DR Koncerthuset
D. 07.05.2015 Kl. 19:30

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Mahler, Haydn & Schumann


To romantiske symfonier set fra nye vinkler. Mahlers digtning Totenfeier blev senere til hans store Symfoni nr. 2. Schumanns 4. Symfoni kommer på briksen hos den schweiziske dirigent Mario Venzago, kendt for at nyfortolke det klassiske repertoire.


Den schweiziske dirigent Mario Venzago elsker at overraske sit publikum, Både med sine originale fortolkninger af de kendte orkesterværker og med klassiske værker, der ellers kun spilles sjældent.


Sådan er det også ved denne koncert, der begynder med Mahlers orkesterværk Totenfeier (titlen kan oversættes til dystre ord ”Begravelsesceremoni”). Det er en storslået og dramatisk symfonisk digtning, Mahler siden brugte som 1. sats af sin Symfoni nr. 2.


Haydn er en af de bærende navne indenfor symfonisk musik, men han er langt mindre kendt for sine solokoncerter. Hans Klaverkoncert i D-dur er et charmerende og melodisk stykke, skrevet med Haydns karakteristiske humør og klarhed. Finalen er den populære ”Rondo i ungarsk stil”, hvor Haydn rigtig ruller sig ud som spillemand. 


Det tredje værk på programmet er Schumanns Symfoni nr. 4 – hans sidste og mest stormombruste symfoni. I slutningen af sit liv bestemte Schumann sig for at skrive symfonien grundigt om, og forandringen blev så stor, at der faktisk er tale om to helt forskellige værker. Den slags musikhistoriske paradokser er guf for dirigenten Mario Venzago, som ganske givet kommer med sin helt egen, overraskende løsning af gåden.


Dirigent: Mario Venzago
Solist: Oliver Schnyder, klaver
DR SymfoniOrkestret
Mahler: Totenfeier
Haydn: Klaverkoncert i D-dur
Schumann: Symfoni nr. 4
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.