x

Dausgaard & Faust
DR Koncerthuset
D. 14.05.2015 Kl. 19:30

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Dausgaard & Faust


DR SymfoniOrkestrets æresdirigent Thomas Dausgaard i et stærkt program om liv og død. Den kompromisløse violinist Isabelle Faust er solist i et af det 20. århundredes mest gribende stykker musik, Alban Bergs Violinkoncert ”Til minde om en engel”.                     


Omsider kan DR Koncerthuset for første gang præsentere en af nutidens allerbedste violinister, Isabelle Faust fra Tyskland. En musiker, der bruger al sin energi på at finde kompromisløse og perfekte veje til musikkens største værker. Alban Bergs Violinkoncert, en af de stærkeste og smukkeste violinkoncerter fra det 20. århundrede, er hun en enestående fortolker af. Den afdøde dirigent Claudio Abbado valgte netop Isabelle Faust, da han som en af sine sidste cd’er indspillede Alban Bergs Violinkoncert.


Aftenens koncert er samtidig et gensyn med DR StmfoniOrkestrets fhv. chefdirigent Thomas Dausgaard, der som æresdirigent vender tilbage foran sit gamle orkester hver sæson. Denne gang har han programsat musik af Wagner, som han med sit nuværende orkester, Det svenske kammerorkester, har givet en medrivende nyfortolkning.


Sidste værk på programmet er en symfoni, som et halvt århundredes forsinkelse er blevet anerkendt som et mesterværk. Symfoni nr, 6 af den tjekkiske komponist Bohuslav Martinu er skrevet i 1950’erne. Martinu var en endeløst opfindsom kunstner, der skrev utrolig mange værker, og hvis man kan lide musikken af f.eks. Bartok og Prokofjev, må man ikke gå glip af DR SymfoniOrkestrets første opførelse af den spændende og originale symfoni.


Dirigent: Thomas Dausgaard
Solist: Isabelle Faust, violin
DR SymfoniOrkestret
Wagner: Tristan og Isolde: Forspil og Liebestod
Berg: Violinkoncert
Martinu: Symfoni nr. 6
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.