x

Mahlers 3.
DR Koncerthuset
D. 30.05.2015 Kl. 15:00

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.Ved udsolgt eller få billetter: Der er mulighed for at købe enkelte pladser med ekstra indsatte stole i salen. Disse pladser kan kun købes via DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00Se DR Koncerthusets salsoversigt
www.dr.dk/Koncerthuset/om-koncerthuset/salsoversigt.htmFor bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Mahlers 3.Mahlers største symfoni er nr. 3 og kræver så mange medvirkende, at den kun meget sjældent kan opføres. Nu opføres den af DR SymfoniOrkestret med hjælp fra bl.a. Vladimir Ashkenazy, DR KoncertKoret og mezzosopranen Anne Sofie von Otter. På flere måder en af årets største koncerter!


Det bliver legendariske Vladimir Ashkenazy der overtager dirigentstokken fra DR SymfoniOrkestrets tidligere chefdirigent Rafael frühbeck de Burgos, der sov stille ind 11. juni 2014. Ashkenazy var oprindeligt pianist og blev verdensberømt, da han i 1962 vandt den internationale Tjajkovskij-konkurrence i Moskva – men siden har han med stor succes været både chefdirigent og kunstnerisk leder af flere store orkestre og modtaget flere Grammy Awards for sine indspilninger.


Mahlers enorme og dramatiske symfonier har i dag et større publikum end nogensinde og der er altid rift om billetterne. Der er tale om et gennembrud af historiske størrelse, for selv om Mahler i sin samtid for over 100 år siden var meget berømt, blev hans musik fuldstændig bortrangeret i de følgende generationer. Måske var han bare før sin tid?


Blandt de ni symfonier af Mahler er der kamp om, hvilken der er "størst". En af topkandidaterne er Symfoni nr. 3 - og netop på grund af størrelsen opføres den meget sjældent. Et udvidet orkester, to store kor og en sangsolist kræver det yderste af både salen og arrangørens budget! Og hvad varigheden angår, er Mahlers 3. Symfoni hans længste værk overhovedet - faktisk nok den længste symfoni, man kan forvente at komme til at høre.


I seks satser udtrykker Mahler sin hyldest til livet og Jorden. Han fortæller om sine erfaringer og følelser, og han takker naturen og Vorherre for hvad han har lært. I de sidste satser synger korene og solisten en tekst af filosoffen Nietzsche, der sætter ord på samme tanker.
"En symfoni skal rumme hele verden!", sagde Mahler, og det motto passer allerbedst på hans 3. Symfoni. Det er musik, som ikke kan opføres af hvem som helst, men med bl.a. DR SymfoniOrkestret, Vladimir Ashkenazy som dirigent og den svenske mezzosopran Anne Sofie von Otter - en af vor tids allerstørste Mahler-sangere - kan denne koncert godt betegnes som "once in a lifetime".


Dirigent: Vladimir Ashkenazy
Solist: Anne Sofie von Otter, mezzosopran
DR SymfoniOrkestret
DR KoncertKoret
Københavns Drengekor
Mahler: Symfoni nr. 3.
Mød musikken


Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdagskoncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.