x

Midge Ure
Kulturhuset Viften
D. 04.10.2014 Kl. 21:00

Numm. pladser

Midge Ure fra 80'er-ikonerne Ultravox giver akustisk solokoncert i Viften lørdag 4/10

Midge Ure har været med på den britiske musikscene i gennem mere end 35 år. Han startede i et prototype boyband med Slik der nok i dag
primært er kendt for deres hit Forever and Ever. Så blev Midge elektronisk pioner med gruppen Visage der storhittede i 1980 med Fade to Grey.
Senere legede Midge Ure sammen med rockveteranerne i Thin Lizzy samt projektet The Rich Kids af den forhenværende Sex Pistols guitarist Glen Matlock.

Men mest kendt er Midge Ure utvivlsomt for sin tid som sanger i synthpopband Ultravox der var en af frontløberne i New Romantic bevægelsen i firserne sammen med bands som som Duran Duran, Spandau Ballet og Culture Club.
Med Ultravox fik Midge Ure verdenshits med numre som Vienna og Dancing With Tears in My Eyes.
I slut firserne vælger bandet at gå fra hinanden (De blev dog gendannet med Midge Ure i front i 2008 ifb. en greatest hits turné) og Midge Ure fokuserer på sin solokarriere og har til dato udsendt 11 soloalbum, senest Fragile fra tidligere i år.

Midge Ure er desuden også kendt for sit virke som charity fund raiser med Band Aid hvor han igennem sit samarbejde med Bob Geldof var han ophavsmand til den evige julelandeplage Do They Know It's Christmas?.

Til koncerten i Viften der starter kl. 21 kan man forvente at Midge Ure vil spille sange fra hele sin karriere.

Support: Anica Meadow