x
Thurston Moore & Mats Gustafsson (Us/se)

Thurston Moore & Mats Gustafsson (Us/se)
JAZZHOUSE
D. 06.07.2014 Kl. 21:00

Copenhagen Jazz Festival og Jazzhouse præsenterer duo-møde mellem to titaner inden for improvisation, fri musik og avantgarde-rock. Mats Gustafsson og Thurston Moore.


Thurston Moore har med grundlæggelsen af gruppen Sonic Youth og sit mangeårige virke i feltet mellem rock, avantgarde og improvisation sat et afgørende mærke på musikhistorien. Hans guitarspil har været en enorm inspiration for eksperimenterende guitarister over hele verden, og desuden har han altid formået at holde sig åben for nye strømninger og nysgerrig for nye musikalske samtaler.


Den svenske saxofonist Mats Gustafsson er en af nordens helt store musikalske personligheder. Med bands som Fire! og The Thing har han skabt noget af det mest vedkommende freejazz i nyere tid, og hans solo-optrædender viser ligeledes en mageløs fysisk styre og musikalsk åbenhed. Han har optrådt med musikere som Derek Bailey, Peter Brötzmann og The Ex, og i 2011 blev han hædret med Nordisk Råds Musikpris. Da Gustafsson for nylig gæstede Jazzhouse med sit stororkester Fire! Orchestra var det til store kritikerroser, bl.a. 6 stjerner i GAFFA.


Mats Gustafsson og Thurston Moore har krydset klinger ved flere lejligheder. Som duo har de bl.a. udsendt "Vi Är Alla Guds Slaver" og "Play Some Fucking Stooges". Og nu tørner de altså sammen i Jazzhouse under Copenhagen Jazz Festival. En flænsende lyn på korsvejen mellem den eksperimenternede rock og den frie jazz.