x

Kenn Lending Blues Band
Restaurant Møllebæk
D. 21.03.2014 Kl. 21:00

Kenn Lending Blues Band

En dansk succes historie i 34 år. Nu kommer succesen til Hovedgård Bluesfest.

Hvis man overhovedet kan tale om en skandinavisk "Bluesmand", må Kenn Lending være noget af det tætteste man kan komme på dette begreb. I det sydlige USA er en bluesmand en musiker, som lever med sin musik fuldt ud. En der kan begejstre og bevæge sit publikum ved en hver lejlighed, om det er til alvor eller fest, og som i øvrigt er blevet lært op af en ældre bluesmand i de "hemmeligheder" og traditioner, der kan føres direkte tilbage til de afrikanske slaver. For at være vaskeægte, skal man dog
også være født og opvokset i USA's sydstater, men det er også det eneste man ikke kan sige om Kenn Lending. Han er nemlig født og opvokset på stenbroen i København, hvor han startede sin musikalske karriere helt tilbage i tresserne.

Men at Kenn kan begejstre og bevæge sit publikum til hver en tid, har han til fulde bevist i over 30 år med Kenn Lending Blues Band. Bandet blev dannet i 1980, efter Kenn Lending op igennem 70‘erne havde markeret sig som Soul, Reggae og Latin guitarist i forskellige band’s. Den traditionelle "blues-mesterlærer" fik han igennem sit lange venskab og samarbejde med Blues sangeren og Barrelhouse pianisten Champion Jack Dupree, født 1909 i New Orleans. Fra 1978 og til Jack Dupree's død i 1992, spillede duoen over 1000 koncerter i 35 lande og stater i Europa, Afrika og Nord Amerika. Deres nærmest symbiotiske sammenspil kan høres på mere end 20 pladeindspilninger, hvoraf CD'en "Forever And Ever", indspillet i New Orleans i 1991, modtog WC Handy Awards: Traditional Blues Album of the Year 1992.

At Kenn Lending Blues Band, der fejrede sit 30 års jubilæum i 2010, har haft et bredt publikum, udover de inkarnerede blues fans, skyldes nok Kenn Lending's holdning til blues, som mere end bare en stil. Kenn opfatter snarere blues som grundsubstansen i al sort amerikansk musik og Kenn Lending Blues Band favner derfor alle de sorte stilarter, fra den dybe Mississippi Blues til moderne funky og soul'ed Urban Blues. En aften med Kenn Lending Blues Band er som en musikalsk rejse igennem afroamerikansk musiktradition, hvor publikum både har mulighed for at dvæle ved bluesens dagligdags poesi og at danse til sveden springer, i et funky rytmisk univers, med rødder i Afrika.

Bandet har derfor også været et værdsat backingband, for så forskellige blues kunstnere som, Memphis Slim, Louisiana Red, Luther Allison, Aron Burton, Janice Harrington, Lillian Boutté og selvfølgelig Champion Jack Dupree, både ved koncerter og på pladeindspilninger. Kenn Lending har også indspillet med det amerikanske rockband The Band og medvirker på deres CD fra 1996
"High On The Hawk".