x

Folkbaltica: Åbningskoncerten
Koncertsalen Alsion
D. 07.05.2014 Kl. 20:00

folkBALTICA: Åbningskoncerten

Onsdag den 7. maj 2014 kl. 20.00Billetpris kr. 170,- inkl. billetgebyr

Unummererede siddepladserProgram:

folkBALTICA Ensemblet under ledelse af Harald Haugaard

Uropførelse af Palle Mikkelborgs nye værk "Song Tread Lightly On My Heart" feat. Helene BlumfolkBALTICA Ensemblet åbner årets festival med den særlige Dybbøl-koncert, som reflekterer og spejler historien, menneskene, musikken og ikke mindst fortællingerne fra tiden omkring 1864-krigen. Ensemblet dirigeres af festivalens kunstneriske leder, Harald Haugaard, og bakkes op af en tysk og en dansk gæstesolist.

Koncertens anden halvdel er et bestillingsværk af musiker og komponist Palle Mikkelborg.

Mikkelborgs kunst bør ikke sættes i bås, men er inspireret af natur, humanisme og frem for alt åndelige spørgsmål. Ifølge ham selv har hans livslange rejse i musikken og dens magi haft et mål. Nemlig at finde fred i sindet. Netop med det udgangspunkt har folkBALTICA-festivalen bedt ham om at skrive et nyt værk, der kommenterer og reflekterer over dette års festivals underliggende tema; "rejsen" og "den rejsende". Værkets titel er "Song Tread Lightly on my Heart" og refererer naturligvis til årets hovedinstrument: "stemmen".

Værket uropføres af Mikkelborgs eget ensemble som til lejligheden tæller musikere fra forskellige musikalske traditioner og sætter stemmen i fokus med solisten Helene Blum.Sponsor: LINAKArrangør : folkBALTICAKoncertmenu kan bestilles.

Bordbestilling nødvendig på tlf.: 2616 7750