x

Hess/ Ac/ Hess Spacelab "Releasekoncert"
JAZZHOUSE
D. 21.03.2014 Kl. 21:00

Releasekoncert for Hess/ AC/ Hess Spacelabs nye, akustisk funderede plade. Trioen starter aftenen med koncert med fokus på den nye plade. Derefter er der Natjazz med Spacelab Salon, hvor trioen joines af tre fine gæster i form af Ane Trolle, Gustaf Ljunggren og Rune Olesen.


Den roste trio Hess/ AC/ Hess Spacelab er endelig klar med opfølgeren til debutalbummet "Spacelab - The Champ". Den 13. marts udkommer albummet "Spacelab", der udforsker en mere akustisk retning for gruppen, og for at markere udgivelsen giver gruppen releasekoncert i Jazzhouse d. 21. marts.


De tre internationale danskere, Nikolaj Hess på flygel, Anders ’AC’ Christensen på bas og Mikkel Hess på trommer, har spillet sammen i ungdomsårene i Vejle, og har siden samarbejdet som selvstændig trio og som del af et væld af sammenhænge på den danske og internationale musikscene. Et gennemgående træk i al den musik de sammen og hver især laver, er kærligheden til smukke lyriske melodier, medrivende tranceskabende grooves, den europæiske traditions romantiske, harmoniske univers og verdensmusikkens nuancerede traditioner.


Man kan tydeligt mærke den lange fælles historie og kærlighed til musik på den medrivende, nærmest telepatiske, musikalske kommunikation og fælles forståelse, de tre musikere har sammen. Med producer Lennart Ginmans knivskarpe ører og sans for trioens særkender, er det lykkedes at lave et øjeblikslydbillede af “Spacelab” med plads og rum til lytteren.


Nikolaj Hess’s klaverspil fortryller og forfører, Mikkel Hess’s originale og dynamiske trommespil er i fantastisk samspil med AC’s kraftfulde og medrivende basspil. Alle tre leverer dybt solospil, og giver i fællesskab et helstøbt udtryk med kant og varme. Trioen har skabt et unikt og poetisk univers af nærværende triojazz som man kan dykke ned, ind, op og svømme hen i.


Releasekoncerten falder i to afdelinger. Kl. 21.00 spiller trioen en koncert med fokus på den nye plades akustiske sound. Herefter bydes der fra kl. 23.00 på Spacelab Salon, hvor gruppen i traditionen fra deres intense nattekoncerter på Copenhagen Jazz Festival dykker ned i groovet med særligt udvalgte gæster. Denne aften Ane Trolle, Gustaf Ljunggren og Rune Olesen.


Der er altså lagt op til et brag af en fest, hvor man kommer rundt i hele trioens fascinerende univers.