x

Drømte Mig en Drøm
Christians Kirke, Chr. Havn
D. 14.08.2014 Kl. 19:30

Denne koncert sælges også med 10% Pluk og mix-rabat ved køb af billetter til min. fire koncerter. Klik her for at bestille Pluk og mix.Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.DR Koncerthusets Kundecenter


Ørestads Boulevard 13


2300 København S


Tlf: 35206262


Åbningstider: Mandag - fredag 12.00-17.00For bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

DR VokalEnsemblet, Michala Petri og Michael Bojesen samles om den danske sangskat


DRs eliteensemble og den danske verdensstjerne forener korsats og blokfløjte og opfører under ledelse af Michael Bojesen en række sange – fra guldalder til nutidens populærmusik.


DR VokalEnsemblet og Michala Petri udgav i 2013 cd’en ’Drømte mig en drøm i nat’ med Bojesens arrangementer af en række danske sange for kor og blokfløjte. Hermed var en ny guldklump født i den danske sangskat. Torsdag 14. august får publikum mulighed for at opleve et udpluk af disse sange, samt korsatser af bl.a. Finn Høffding og Jørgen Jersild, live i Christians Kirke.


Koncerten har, som cd-udgivelsen, fået titlen Drømte mig en drøm i nat; en linje taget fra det berømte runedigt fra vikingetiden, der siden blev til en folkevise vel nok kendt af næsten alle danskere. Sangen er et af de ældste vidnesbyrd om den danske sangtradition, der spænder over oldtidskvad til middelalderviser, guldalderdigtning og højskolesang. Den danske sang gror og fornyes til stadighed, både i samtidens populærmusik og i den klassiske kunstmusik, og vækker genkendelse og glæde med melodier og tekster, der møder os med barndomsminder og fællesskab. Ved siden af og ud af sangskatten gror også en stærk kortradition, som har rodfæstet sig i både hjem, skole, kirke og kunst, og komponister og sangskrivere fra alle grene af musiklivet har grebet inspirationen og givet ordene melodier.


DR VokalEnsemblet og Michala Petri har tidligere med succes forenet korsats og blokfløjte. I 2012 udgav de cd’en ’The Nightingale’ med nyskrevne værker for kor og blokfløjte og modtog blandt andet den prestigefyldte pris ECHO Klassik Award. Komponist og dirigent Michael Bojesen er populær hos både publikum og anmeldere, senest som direktør for Operafestivalen. Med evne til fange den gode melodi og korets virkemidler med en musikalsk naturlighed, går tekst og musikalsk udtryk op i en højere enhed.


Koncerten vil afspejle den danske sangskats på en gang traditionsbundne og dynamiske form. Foruden ’Drømte mig en drøm i nat’ kan publikum opleve et forskelligartet repertoire bestående af bl.a. Jeppe Aakjærs barndomsfortælling ’Spurven sidder stum bag kvist ’ (1910), ’I skovens dybe stille ro’ (1864) med tekst af Fritz Andersen og ’Aftenrøden’ (1971) af Jørgen Jersild. Hertil kommer Bent Fabricius-Bjerrres ’Duerne flyver’(1967), med tekst af Klaus Rifbjerg, samt en række værker for kor a cappella med tekster af Søren Kierkegaard og dennes gennembrudsværk fra 1843 ’Enten-Eller’. Kim Larsen får det sidste ord med sin evigt smukke ’Om lidt’ fra albummet ’Forklædt som voksen’ fra 1986 og dermed sættes et behørigt punktum for koncerten.


Kom i god tid og nyd en forfriskning i haven inden koncerten.


Faktaboks:
Drømte mig en drøm i nat
Torsdag 14. august 2014 kl. 19.30
Christians Kirke, København
Dirigent: Michael Bojesen
Michala Petri
DR VokalEnsemblet
Entre 160 kr. (inkl. en forfriskning i kirkens have inden koncertstart)