x
Nisennenmondai (Jp)

Nisennenmondai (Jp)
JAZZHOUSE
D. 04.06.2014 Kl. 23:30

Distortion & Jazzhouse præsenterer noget af den bedste eksperimentalrock, Japan har at byde på, når den kvindelige japanske powertrio Nisennenmondai kommer forbi med deres hæsblæsende og motoriske kraut-ekskursioner.


Den japanske trio Nisennenmondais musik er et usædvanligt og hårdt rykkende sammenkog af post-punk, arty støjrock og en kæmpe begejstring for den fartglade og hypnotisk gentagende musik, som 70'ernes tyske krautrock-bands drønede ud af motorvejene til. Hårdt udspændt mellem polyrytmisk ekstase og disco-influeret larm, er gruppens musik en både festlig og sammenbidt afsøgning af primal, repeterende rytmik.


Nisennenmondais langstrakte og huggende motoriske kraftudladninger skrider hektisk og uophørligt fremad på et skarpskårent metallisk beat, som soundtracket til en epileptisk loopende film af Tokyos neonoplyste natteliv.


Selvom de blev dannet tilbage i 2004, var det første fire år senere, at gruppens musik blev distribueret udenfor Japan. Udgivelser som EP-opsamlingen ”Neji/Tori” og især den mere groove-orienterede ”Destination Tokyo” lagde grunden for gruppens ry, der dog først og fremmest går på deres kvaliteter som et fremragende liveband. De tre uskyldigt udseende kvinder, guitarist Masako Takada, bassist Yuri Zaikawa og trommeslager Sayaka Himeno, ligner måske helt almindelige universitetsstuderende, men tag ikke fejl: De spiller med en overrumplende, muskuløs intensitet og en stålsat energi, der garanterer en gennemsvedt koncertoplevelse.


”Nisennenmondai is the world’s best-kept secret among noise rock enthusiasts”


- Frank Mojica, Consequence of Sound


”Taking as much inspiration from the cool kids at school as they did from experimentalists like This Heat, Pop Group, Sonic Youth, DNA and Neu!”


- Heather Phares, Allmusic