x
Sleep Party People + Ice Cream Cathedral

Sleep Party People + Ice Cream Cathedral
JAZZHOUSE
D. 23.05.2014 Kl. 22:00

Der er udsolgt på forsalgsbilletter. Men der kan købes billetter i døren på aftenen til 120 dkk inkl. gebyr fra kl. 21.00.

Der er drømmende melodier og energiske rytmer på programmet, når Ice Cream Cathedral og Sleep Party People deler en aften i Jazzhouse. Begge er aktuelle med nye album i maj.


Foruden at være albumaktuelle, deler Sleep Party People og Ice Cream Cathedral flere musikalske visioner. Begge de kommende album er indspillet live, og ser bandsene gå i nye retninger, hvor der er plads til at eksperimentere med sangenes struktur, længde og form. Desuden har manden bag Sleep Party People, Brian Batz, bidraget til Ice Cream Cathedrals nye album som co-producer.


Sleep Party People


Brian Batzs enmandsprojekt Sleep Party People har formået at begejstre verden med sine to fantastiske albums. Den 30. maj udkommer Sleep Party Peoples tredje album, "Floating".


På "Floating" har Brian Batz udskiftet Sleep Party Peoples tidligere så karakteristisk modificerede stemme og trommemaskine med Batz egen stemme og analoge instrumenter. Det er en ny tilgang til producering, som blev muliggjort af Brian Batz en måned lange ophold i producerne Mikael Johnston og Jeff Saltzmans studie i San Francisco. De håndspillede instrumenter er alle spillet af Brian Batz selv, og det giver Sleep Party Peoples karakteristiske, melankolsk drømmende univers et nyt nærvær.


Sleep Party People er både anmelderfavoritter live og på plade. Om Sleep Party Peoples seneste album, "We Were Drifting On A Sad Song", skrev britiske This Is Fake DIY: “An intelligent, delicate, crisp yet hazy and tentatively emotional record”.


Live på scenen ses Sleep Party People som et nyt og gennemtænkt band med én ekstra mand i line-uppen og mere fokus på instrumenter.


Ice Cream Cathedral


Ice Cream Cathedral udgiver den 12. maj deres andet album, "Sudden Anatomy", blot 14 travle måneder efter Ice Cream Cathedral debuterede med The Drowsy Kingdom. I tiden efter den anmelderroste udgivelse spillede Ice Cream Cathedral blandt andet på Roskilde og SPOT Festival. Til koncerterne opstod der en anderledes intensitet i de drømmende sange, som med et højere tempo fik en nærmest klubbet fornemmelse. Den nye intensitet har bandet taget med ind på Sudden Anatomy, og kan høres tydeligt på førstesinglen “The Swans”. Da bandet spillede “The Swans” på Berlin Music Week i september 2011 beskrev Gaffa det som “udadvendt, energisk og hypnotiserende” og kvitterede med 5 stjerner.


På det kommende album udforsker den københavnske trio grænselandet mellem krautrock, 60‘er-pop, acid og IDM og konstruerer et kontrastfuldt rum spændt ud mellem Anja T. Lahrmanns sødt fængslende vokalharmonier, eventyrfarende melodier fra Kristian Paulsen og Anders Bachs intenst pulserende trommer.


I 2014 har Ice Cream Cathedral allerede spillet på den norske festival by:Larm og været på USA-turné.