x

New Nordic Sounds
JAZZHOUSE
D. 22.04.2014 Kl. 20:00

Jazzhouse fyldes denne aften af grænsesøgende nordiske toner med musikere fra hele Skandinavien og Baltikum og en enkelt fransk stemme. Oplev: Maria Faust Jazz Catastrophe, ¡haUtUllin!, Konvoj Ensemble og Marc Ducret - Liudas Mockunas Duo.


Den nordiske musikscene bobler af vitale og grænsesøgende møder i feltet mellem improvisation og komposition. Kollektivet New Nordic Sounds blev i 2012 dannet for at knytte forbindelser på tværs af de forskellige nordiske lande. Grundstammen i kollektivet er Ola Paulson (SE), Maria Faust (EST), Håkon Berre (NO), Liudas Mockunas (LIT) og Adam Pultz Melbye (DK), der denne aften i Jazzhouse præsenterer fire spændende konstellationer. Der bliver musik på både Store og Lille Scene.


Maria Faust Jazz Catastrophe


Den herboende estiske saxofonist Maria Faust er en af den yngre generations stærkeste stemmer inden for blandingen af ny kompositionsmusik og jazz/improv. I 2013 var hun nomineret til DMA Jazz som årets komponist, og trods sin unge alder har hun allerede været igangsætter på mange interessante og tværgående projekter. Med Maria Faust Jazz Catastrophe udfordrer hun bigband-formatet i et skandinavisk/baltisk orkester, der tæller op til 15 musikere. Denne aften optræder bandet i en septet-form.


¡haUtUllin!


Der er lagt op til hårdkogt improv fra den vilde norsk/finske duo ¡haUtUllin!, der vender op og ned på instrumenternes roller og på ægte avantgarde-maner blander guitar og trommer med fundne objekter og elektronisk manipuleret lyd. Musiksiden Undertoner.dk gav bandets seneste album fem stjerner og skrev: "Det er ikke for sarte sjæle og ganske kompromisløst, men hvis man formår at holde tungen lige i munden og lade sig føre ind i haUtUllins univers, er der masser af mindeværdige stunder at hente. Hvis du har mod på at blive udfordret, kan haUtUllin varmt anbefales."


Konvoj Ensemble


Konvoj Ensemble arbejder i krydsfeltet mellem lydkunst, improvisation og moderne kompositionsmusik. Ensemblet, der samler kræfter fra hele norden, byder på et stjernehold af garvede musikere med rod i improv-musikken som danske Lotte Anker og svenske Ola Pualson. Her brydes rå og nærværende toner med lydkunstner Jakob Riis' live-processerede elektroniske klange. Resultatet er både overrumplende og rigt på nuancer.


Marc Ducret - Liudas Mockunas Duo


Endelig kan man se frem til den litauiske saxofonist Liudas Mockunas' intense duo med den franske guitarist Marc Ducret. Begge vil være kendt i dansk sammenhæng fra bl.a. The Copenhagen Art Ensemble og bandet Megaphone m. bl.a. trommeslageren Stefan Pasborg, som de begge har arbejdet med i flere konstellationer. Som duo har de udsendt albummet "Silent Vociferation", ligesom de har forædlet duo-sammenspillet gennem flere års liveoptrædender.