x

Late Night Contemporary
Musikhuset Aarhus
D. 03.04.2014 Kl. 21:45

Late Night Contemporary - Århus Sinfonietta præsenterer unge talenter


Medvirkende:
Bjarke Mogensen, accordeon
David Lau Magnussen, klaver
Søren K. Hansen, dirigent
Århus Sinfonietta


Program:
Martin Lohse – Collage de temps, concerto for piano and sinfonietta (2013)
Svend Hvidtfelt Nielsen – Ofelia danser, Koncert for Sinfonietta og Accordeon (uropførelse)


Koncertens varighed ca. 45min.


Når Århus Sinfonietta byder velkommen til deres faste Late Night koncert er det samtidig ders første koncert i deres nye koncertrække Global-Lokal.


”Vi vil gerne vise at det ikke altid er nødvendigt at rejse ud i verden for at opleve noget enestående og at vi faktisk har en helt utrolig talentmasse her i Danmark. Derfor består aftenens koncert udelukkende af dansk musik skrevet til danske solister i verdensklasse.”


Aftenens koncert byder på ikke mindre end 2 solister og 1 uropførelse. Begge af aftenens værker er skrevet og dedikeret til solisterne så publikum kan roligt glæde sig.
Collage de temps af Martin Lohse blev uropført i august 2013 sammen med Århus Sinfonietta ved David Lau Magnussens debutkoncert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Pianisten David Lau Magnussen har igennem de seneste år etableret sig som en af de førende danske pianister. Yderst aktiv som solist og kammermusiker gav han i sidste sæson talrige solo- og kammermusikkoncerter over det meste af Europa og Asien.
David har også en stor interesse i livsfilosofi og giver regelmæssigt foredrag om livet set fra en klaverbænk; disse foredrag er i øjeblikket under forberedelse til at blive udgivet som bog.


Svend Hvidtfelt Nielsens - Ofelia danser er et nyt værk der er bestilt til Århus Sinfonietta og Bjarke Mogensen med støtte fra Statens Kunstfond


Bjarke Mogensen har optrådt som solist og kammermusiker på 3 kontinenter og har spillet kammermusik med verdenskendte musikere som Gidon Kremer, Augustin Dumay og Marc Coppey. Som solist har han samarbejdet med flere orkestre verden over.
I 2008 var Bjarke Mogensen vinder af Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums konkurrence for sangere og instrumentalister. Han er den ene halvdel af duoen MYTHOS som vandt P2s kammermusikkonkurrence 2011 og modtog samtidig prisen for bedst udførte nye danske værk.
Bjarke Mogensen havde i Maj 2011 sin solo-debut i Carnegie Hall som den første skandinaviske accordeonist nogensinde.


Koncerten arrangeres i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester og er støttet af Statens Kunstråd, Statens Kunstfond og Musikpuljen, Aarhus Kommune