x
Christopher

Christopher
Musikhuset Aarhus
D. 15.11.2014 Kl. 20:00

Unummererede ståpladser
------------------------------------


Forårets ørehængeralbum tilhører Christopher
Danmarks største mandlige pophåb har haft vokseværk siden sidste album. Med nyt album og en udsolgt forårs tour, drager Christopher på tour til efteråret igen. I en alder af 22 år føler han sig endelig hjemme i sit musikalske udtryk, og derfor vil hans trang til at vise verden, hvad han magter og mestrer, også større end nogensinde. Hvad enten det gælder hans flabede falset, de intime tekster, de sønderrivende rytmebunde eller dansetrinnene, der følger med.


Og lad det være sagt med det samme. På martsalbummet Told You So er der ikke meget teenidol tilbage i Christopher. Den 22-årige vokalist, guitarist og sangskriver har på alle tænkelige måder rykket sig gevaldigt siden sit debutalbum fra 2011, og han satser på, at hans fans følger med: »Jeg tænker ikke over at skulle miste mit publikum, fordi jeg selv er blevet mere voksen. Jeg regner tværtimod med, at jeg vinder nogle ældre lyttere, og at de yngre er parat til at udvikle sig med mig,« siger Christopher.


Højere, stærkere, bedre
At vi har at gøre med version 2.0 af Danmarks største mandlige pophåb i udlandet, stod allerede klart, da efterårets uovervindelige singleudspil, ’Told You So’, ramte radiobølgerne. Festhittet, der altså deler navn med det kommende album, satte en fed streg under, at Christopher har fået kant, synger bedre og omgiver sig med nogle producere, han går i hak med. Hittet var hans største til dato og har vakt en massiv interesse blandt popfans i alt fra Norden til Kina. I verdens mest befolkede land går en række store blogsider således amok over den krølhårede, danske sanger med den smidige stemme, mens disse linjer læses: »Jeg vil tage den hele vejen herhjemme, men jeg vil også til udlandet, og det kommer man kun ved at gå i træningslejr. Jeg har blandt andet brugt en del kræfter på at skele til, hvad der fungerer så godt ved John Mayer, ved Usher, ved R. Kelly, ved Bruno Mars.«


En overflod af ørehængere
I denne omgang har den målrettede københavner haft større indflydelse på sine samarbejdspartnere, end han havde i forbindelse med debutalbummet Colours. Faktisk har han håndplukket dem selv. Og Christopher er tydeligvis gået efter cremen af danske R&B-, soul- og urbankreatører. Producerne Frederik og Fridolin Nordsø (Brandy, The William Blakes, Outlandish, Burhan G, Fallulah, The Mountains m.fl.) er involveret i størstedelen af de stærkt fængende sange, som da også står i kø for at være næste radiosingle. Valget er i første omgang faldet på den funkede ’Crazy’. Et stykke powerpop om parforholdsproblemer og den efterfølgende forløsning, når kærlighed og begær alligevel ender med at få det sidste ord. Men den næste single kunne også have været ’Go Find a Man’ med dens snigende opbygning til sit suveræne klimaks – et omkvæd, der næsten tigger om at blive lyttet til i en hoppende positur, hvor pegefingeren peger direkte mod himlen. Den hungrende og frækt pulserende ’Nymho’ var også med i opløbet ligesom den hiphopdrevne ballade ’Waterfalls’ og den kuldegysende tåreperser ’Remind You’ var det. Endelig er der ’Doctor’, hvor Christopher smægter efter det stærkeste drug af dem alle i medicinskabet; kvinden.


Vær opmærksom på:
Vi gør opmærksom på, at der er arrangementer i Musikhuset fredag 14/11, og at Musikhuset tømmes og lukkes ned efter disse arrangementer er afviklede. Det er derfor IKKE muligt at opholde sig i huset natten mellem fredag 14/11 og lørdag 15/11. Huset åbnes lørdag 15/11 kl. 8.00.


BONUSINFO:


*Christopher Lund Nissen blev født 31. januar 1992


*Han er opvokset i en villa på Amager med sine forældre og sin lillebror


*Han vandt melodigrandprixet på sin skole fem år i træk – fra 3. til 7. klasse


*Mens han stadig gik i gymnasiet, tog han en dag sin akustiske guitar under armen og spillede


koncert på pladeselskabet EMI i en frokostpause. Vovemodet blev belønnet med en pladekontrakt


*I 2012 udkom debutalbummet Colours, der nåede en fjerdeplads på den danske salgsliste


*Christophers hidtil største oplevelse var at spille for 47.000 danskere, da han varmede op for Justin


Bieber i Parken sidste sommer


*Sangeren er blevet hurtigere og stærkere til at skrive sange, som sætter sig fast. Selv fastholder han


hårdnakket, at ’Crazy’ og ’Nympho’ tog ham henholdsvis 15 minutter og fem minutter at lave


*Som et af de første rendyrkede popacts skal Christopher i år spille til den skandinaviske festival By:Larm
Arrangør: RMT