x

SIMON LYNGE RELEASE FEST + NANNA SCHELDE

D. 13.05.2014 Kl. 19:00

Simon Lynge har begejstret anmeldere og lyttere internationalt med sine sange, der også har fundet vej til Hollywoods TV- og filmproduktioner. I pausen siden sidste plade har han blandt andet været på turné med Emmylou Harris, og så har han ikke mindst været i studiet for at indspille The Absence of Fear.

Det er ikke helt ved siden af, når engelske The Sunday Times beskriver Simon Lynges musik som “A breath of his fresh island air." Den dansk/grønlandske sanger og guitarist har virkelig sig selv på spil i sin sangskrivning. Og det er noget, der taler lige ind i hjertekulen hos lyttere fra hele verden. The Absence of Fear blev da også finansieret gennem crowd-funding, hvor Simon Lynge-fans verden over hjalp til med at skabe et økonomisk fundament for at kunne gå i studiet med det nye materiale. Resultatet er blevet uhyre medrivende, både musikalsk og tekstligt, og pladen er ikke mindst virkelig fermt produceret af Thai Long Ly.

Det er prominente samarbejdspartnere, der har fået øjnene op for talentet fra det høje nord. Musikerne på den nye plade er alle sammen folk fra det øverste lag af den musikalske fødekæde i L.A. De turnerer og har indspillet med Tracy Chapman, Fiona Apple, Stevie Wonder, Prince, Christina Aguilera, Chick Corea og mange flere. Derudover spiller guitaristen Steve Cropper (som skrev og indspillede Dock Of The Bay med Otis Redding) guitar på Simon Lynges eminente cover-version af sangen.

Debutpladen nåede vidt og bredt ud og opnåede bl.a. en topplacering på Amazon’s albumchart. Alligevel er det ikke nødvendigvis den slags ambitioner, der driver værket for Simon Lynge i dag. Hans største ønske er at være med til at skabe soundtracket til folks liv: “Om fem år vil jeg gerne have, at når folk hører en af sangene fra The Absence Of Fear, tœnker de: "åh, den minder mig om dengang, da..." Jeg vil gerne nå ud til flere mennesker og vœre en del af deres liv via mine sange,” fortæller Simon Lynge.

www.simonlyngemusic.com

Nanna Schelde er en ny, unik stemme på den danske musikscene. Hun er opvokset i Nordjylland men nu bosat i Aarhus. Hun har siden folkeskolen skrevet, sunget og spillet musik indenfor hjemmets fire vægge. I teenageårene dannede hun det nu hedengangne band NannaJulie, som spillede en række koncerter, heriblandt deltog de i det nordjyske kultur- og musikprojekt Keep On Rockin’.

Nanna Schelde fokuserer nu primært på sit soloprojekt. Dette er kendetegnet ved elegante klaverarrangementer, formfuldendte melodier, vedkommende tekster og en unik sans for at opbygge korstemmer. Hun er en blændende sanger, dygtig pianist og karismatisk performer. Nanna Scheldes udtryk er på én gang drømmende og ekspressivt, eksperimenterende og kommercielt. Hun arbejder uhyre målrettet, har en klar ambition og har allerede nu en række musikalske målsætninger og drømmeprojekter.

https://www.facebook.com/nannascheldemusic