x
Afenginn

Afenginn
Loppen, Christiania
D. 28.05.2014 Kl. 21:00

Med deres helt unikke mix af skæve balkan taktarter, nordisk melankoli, klassisk komposition (og meget mere), udført med høj intensitet – fra det skrøbeligste, næsten tåkrummende pianissomo til vilde, brølende passager over stok og sten - er Afenginn en af de rigtigt tunge spillere på den Europæiske scene for kontemporær folk/world music.
Afenginn har turneret meget aktivt gennem mere end et decennium og spillet et utal af koncerter over hele verden, udgivet fem anmelderroste albums, modtaget tre Danish Music Awards og en lang række hædersbevisninger.

I 2013 udkom Afenginns nyeste album, LUX, hvilket i 2014 blev genudgivet på Tiger Music. Godt tre år efter den internationale plade, Bastard Etno, er Afenginn tilbage med et værk, der udvider spektret. Stadig berusende og grænseløs med musikalske afstikkere i alle mulige retninger, men også med et samlet udtryk og en ro, der ikke har været der før.
Med LUX synes Afenginn at være fundet hjem. Præsenterende en udgivelse, som folder sig ud og med filmiske billeder er et klassisk værk, der indbyder lytteren til fordybelse. Hvor afsenderen er et band med en komponist, der har gennemgået en renselse og fejrer det med et værk, der markerer en ny begyndelse.

Om LUX:
”Et fokuseret og nostalgisk mesterverk” GAFFA (DK)
”Unik lydpoesi” LIRA (SE)
”Som en eksklusiv instrumental udgave af Beirut” Musicreview (DE)

...om Afenginn live:
"Et originalt supershow!
Afenginn leverede og mere til. Meget mere til."
5/6 stjener i Gaffa. Afenginn live på Roskilde Festival

”Afenginn er i 2014 et orkester, der mestrer at levere en oplevelse, der er unik. De mestrer både den inderlige nordiske blues og de dybt begavede forløb, hvor ingen form for rytmik er umulig og indføjes i farten med hæsblæsende virtuositet. Hvor der det ene øjeblik spilles sagte med stor skønhed, for det næste øjeblik at rejse en storm og ville festen og det helt utøjlede, så alle danser en egen dans med et orkester, der er helt unikt.

Det var en mageløs oplevelse at være i selskab med Afenginn i går.”
6/6 stjerner i GAFFA, Torben Holleufer. Afenginn live på Global

Line-up:
Rasmus Krøyer: klarinetter
Niels Skovmand: violin
Kim Rafael Nyberg: mandolin
Erik Olevik: cello, bas
Rune Kofoed: trommer

Diskografi:
LUX, 2013 (genudgivet 2014)
Bastard Etno, 2010
Reptilica Polaris, 2008
Akrobakkus, 2006
Retrograd, 2004

Se mere: www.afenginn.com
www.facebook.com/afenginn