x

Eksistens – Tritonus Og Marilyn Mazur
Den Sorte Diamant
D. 02.09.2014 Kl. 20:00

Få rabat med DIAMANTklubben


Eksistens – Tritonus og Marilyn Mazur
Tirsdag 2. september 2014 kl. 20.00
Dronningesalen

Koncertserien ”Kor i Diamanten” præsenterer denne aften det helt specielle projekt Eksistens. Bag Eksistens står jazzmusikeren Marilyn Mazur og koret Tritonus.
Med tekster af bl.a. den persiske kærlighedsdigter Rumi, svenske Edith Södergran og danske Benny Andersen vil projektet intet mindre end at beskrive den menneskelige eksistens – det at være menneske, her og nu.

Percussionisten Marilyn Mazur er en af landets absolut førende jazzmusikere med en international karriere, der bl.a. har bragt hende på verdensturnéer med musikere som jazztrompetisten Miles Davis og saxofonisten Jan Garbarek. Som komponist og bandleder har hun gennem årene udviklet en række originale projekter, der skiller sig ud fra mængden – f.eks. Future Song og Celestial Circle.
Eksistens involverer musikerne Makiko Hirabayashi på klaver, bassisten Klavs Hovman og saxofonisten Hans Ulrik.
Special guest star til koncerten 2. september er sangerinden (og saxofonisten) Sissel Vera Pettersen, der er kendt for sin nordiske, ambiente klangverden og fine måde at eksperimentere med sin stemme på.

Koret Tritonus har været en institution i dansk korliv, en pionér inden for rytmisk og utraditionel korsang, siden det i 1971 blev startet af dirigenten John Høybye, der ledede koret i 35 år. I dag hedder dirigenten Lise Christensen Bjerno. Lise Christensen Bjerno er medkomponist på projektet Eksistens.

I Eksistens spænder musikken fra rytmisk improvisation til klassisk korklang, Mazurs skæve taktarter over for store ord og tanker om andre tider og steder i verden – humor, varme, bevægelse, ord og krop…