x

Lars Greve / Aske Zidore
JAZZHOUSE
D. 14.05.2014 Kl. 20:00

Lars Greve skaber sammen med Aske Zidore særlig koncert til Jazzhouse baseret på tilgangen og musikken fra hans solo-debut "Breidablik".


Den alsidige og eksperimenterende saxofonist/klarinettist Lars Greve hører blandt de mest interessante navne på den unge danske musikscene. Han har ikke mindst gjort sig bemærket som del af det forrygende band Girls in Airports, han har også spillet med et væld af bemærkelsesværdige kunstnere som Peter Friis Nielsen, Sven-Åke Johansson, Zeena Parkins, August Rosenbaum og Maria Faust. Hans unikke musikalske tilgang er blevet belønnet med flere priser, bl.a. Sonnings Talentpris i 2012.


I foråret solo-debuterer Greve med udgivelsen "Breidablik" - et værk, hvor der arbejdes med lyd og improvisation i relation til det stedsspecifikke. Aske Zidore (Gooms, Choir of Young Believers, Oh No Ono m.fl) har været med som tekniker og med-producer. Dogmet for albummet er kun at spille på klarinet/saxofon, al musikken er improviseret, og det hele er optaget som field-recordings forskellige steder i musikernes hjemstavn.


Udgivelsen kommer til juli, men markeres allerede nu med en særlig koncert i Jazzhouse. Dogmerne fra albummet er stadig gældende, men rammerne nye, når Lars Greve og Aske Zidore slår sig løs i en koncert med fokus på field-recordings, improvisation og forholdet mellem klang og sted. I dagene op til koncerten vil Lars Greve og Aske Zidore således udforske Jazzhouses akustiske muligheder for at skabe en koncert, der passer særligt til det akustiske miljø på stedet. Tonerne fra Lars Greves saxofoner og klarinetter indgår således i en tæt dialog med det omgivende rum i åbne kompositioner, som behandles analogt af Aske Zidore.


Der er lagt op til en meget spændende aften i grænselandet mellem improvisation, åbne kompostioner og udforskning af klangmiljøer.