x

Christian Mcbride Trio (Us)
JAZZHOUSE
D. 07.07.2014 Kl. 21:00

Fuldfed og groovy jazz med en solid dosis R&B fra den hotte og Grammy-vindende bassist Christian McBride og hans skarpe trio. Der venter to store aftener under Copenhagen Jazz Festival 7. + 8. juli.


Christian McBride (bas) Christian Sands (piano) Ulysses Owens, Jr. (trommer)


Skønt han knapt er fyldt 40, regnes Christian McBride som en af de førende jazzbassister i verden lige nu. Han har medvirket på over 300 plader, hvad der vidner om hans høje stjerne i jazzverdenen. Blandt andet har han spillet med Chick Corea, Brad Mehldau og Diana Krall foruden popnavne som Sting og Paul McCartney. Han er blevet berømmet med en Grammy tre gange og regnes som en stor virtuos på sit instrument - med et elegant greb om jazzen, men også med en solid R&B-åre.


McBride har desuden gjort sig bemærket som en engageret stemme i debatten om racisme i musikindustrien, og i 1998 skabte han et bevægende monument over borgerrettighedsbevægelsen med suiten "The Movement, Revisited", der hylder Rosa Parks, Malcolm X, Muhammad Ali og Martin Luther King.


Den store bassist er også en prominent bandleder og arrangør, der har arbejdet med både mindre ensembler og stort orkester. Senest har han udsendt albummet "Out Here" med sin skarpe Christian McBride Trio. Albummet udkom til fremragende anmeldelser i 2013 og opsummerer glimrende hans evne som både bassist og arrangør med et udtryk, der spænder fra det groovy og R&B-orienterede til den fuldfede blues og gospel-feeling. Allmusic.com skrev om udgivelsen:


"What's great about McBride leading his own trio is that because he is fundamentally such a monster of a bassist, he can and does take the lead on any given song just as well, if not better, than many of his non-rhythm section instrument-playing brethren."
- Allmusic.com


Det er netop trioen, der også tæller Christian Sands (piano) og Ulysses Owens, Jr. (trommer), som gæster Jazzhouse to aftener i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.