x

Fyraftenskoncert Med Figura-ensemblet - Ned Med Våbnene – Freden!
Den Sorte Diamant
D. 18.11.2014 Kl. 17:00

Få rabat med DIAMANTklubben

Ned med våbnene – Freden!
Fyraftenskoncert med Figura-ensemblet
Tirsdag 18. november 2014 kl. 17-18
Dronningesalen

Ved efterårets tre fyraftenskoncerter kredser det sprælske Figura-ensemble om emnerne krig og fred – naturligvis i anledning af 100-året for 1. verdenskrig.

Freden! er undertitlen på den tredje og sidste fyraftenskoncerter. Her får Figura besøg af den den tyske musiker Matthias Loibner, og publikum får at vide, hvad instrumentet hurdy gurdy er for eet!
Koncerten falder i to dele: Først tager Figura-ensemblet fat på Maurice Ravels Le Tombeau de Couperin. Ravel komponerede musikken i perioden 1914-1917 dels som hyldest til fransk barok, og dels til minde om faldne venner i 1. verdenskrig – hver af de seks satser er tilegnet en konkret person.
Efter Ravel kaster Figura og sangerinden Helene Gjerris sig over kabaret-sange, nemlig sange fra komponisten Friedrich Hollaenders kabaretsted Schall und Rauch, som han var indehaver af i årene lige efter 1. verdenskrig. Repertoiret giver et godt billede af stemningen i et slagent Tyskland efter krigen.
Al musik til denne koncert er arrangeret specielt til Figura i samarbejde med Matthias Loibner, der også tidligere har spillet med ensemblet. Loibner spiller på instrumentet hurdy gurdy – et guitar-lignende strengeinstrument med tangenter på gribebrættet og håndsving, groft fortalt. Lyduniverset hører umiddelbart middelaldermusikken og folkemusikken til, og giver en spændende vinkel på koncertprogrammet.

Program
Maurice Ravel: Le tombeau de Couperin
Kaberettsange:
Rote Melodie
Die kleine internationale
Berliner Tempo
Das Tauentzienmädel
Mélodie Perverse
Dame in Weiss
Die Kleptomanin
Wenn ich mir was wünschen dürfte

Medvirkende
Matthias Loibner, hurdy gurdy
Helene Gjerris, mezzopsopran
Anna Klett, klarinet
Jesper Egelund, kontrabas
Frans Hansen, slagtøj